Disc Golf

Ari Österlund tog FM-silver i frisbeegolf

fm_ari_bigAri Österlund från Ekenäs IF:s discgolfsektion tog silver i klassen herrar 50 vid helgens finländska mästerskap. Segern avgjordes på en extra korg.

Årets FM-tävling i frisbeegolf utspelade sig i Meri-Toppila frisbeegolfpark i Uleåborg med fyra 18 håls rundor på tre dagar .

EIF Discgolf begav sig upp i landet med sju spelare och med förhoppningarna att knipa en FM medalj antingen i 40- eller 50-årsklassen. Förhoppningarna om en medalj i öppna klassen var däremot ganska låga p.g.a. det tuffa startfältet

Kamp om guldet

Ari Österlund tog i seniorer 50 år upp kampen om guldet då han kastade klassens bästa runda i FM, 61 på den tredje rundan. Han ledde därmed tävlingen inför fjärde rundan med ett kast före Marko Timonen, Björneborg, och två kast före Harri Hynönen från Heinola.

Sista rundan bjöd på många jämna kamper ända in i det sista. Rundan gick till sudden death mellan Ari Österlund och Marko Timonen efter att Österlund missat den avgörande putten på korg 18.

I förlängningen vann Marko Timonen på det första extra hålet och kunde titulera sig FM-vinnare. Det var första FM-medaljen för Ari Österlund och han var nöjd med sin placering. Förstås grämde den sista putten på korg 18, men så är det i frisbeegolf, det är små marginaler.