Disc Golf

Fina EIF-framgångar i hemmatävling

Ekenäs IF:s discgolfstävling Ekenäs Energi Open blev en succé. Arrangörsmässigt lyckades man bra och idrottsligt kämpade EIF:arna om topplaceringar i fyra av de fem klasserna.

Bäst av EIF-kastarna gick det för Susanna Virtanen som vann damklassen och därtill gjorde personbästa på tävlingsbanan under tävlingen. Virtanen kämpar nu också på allvar om den totala segern i touren Discmania Money Cash där helgens tävling ingick. Den sista deltävlingen avgörs i Heinola.

I den öppna klassen placerade EIF:s Niklas Stenroos sig på en fin andra plats. Han och segraren Teemu Nissinen var jämna efter hål 8 på det tredje och sista varvet. Nissinen vann till slut med resultatet 167, medan Stenroos hade 170. Jalle Stoor fick sedan ge sig med ytterligare ett kast.

Jämn kamp

I Advanced Amateur-klassen tog EIF:s Kenneth Wiberg en andra plats efter en hård kamp mot trean Aleksi Ahtila. Till slut skilde ett kast mellan de två.
Också Patrik Ekström kämpade om en plats bland de tre bästa i sin klass, mastersklassen. Han slutade på en fjärde plats efter att ha lett tävlingen efter andra varvet med en runda på 56 kast.
– Årets tävling var lyckad på alla fronter. Jag har aldrig skakat hand och tagit emot så många tack av spelare som detta år. Så något måste vi ju ha gjort rätt för att folk så öppet tackar för arrangemanget, säger Jan-Mikael Uusikylä, EIF Discgolfs ordförande
– Banan var också i otroligt bra skick så ett stort tack till alla som på sin fritid varit med och förbättrat och underhållit banan i år. Nyckeln till framgång i år har också varit våra 35 sponsorer som köpt reklamskylt vid våra 18 utkast och stött sektionen, sade han vidare.

FRISBEEGOLF
Ekenäs energy open:
Herrar, öppen klass: 1) Teemu Nissinen 167, 2) Niklas Stenroos 170, 3) Jalle Stoor 171, 4) Nils Iso-Markku 173 och Jere Rosenqvist 173, 6) Juho Rantalaiho 176, 7) Miko Fyhr 177, 8) Marcus Råberg 178, 9) Jasper Fröberg  179, Jaani Länsiö 179 och Markus Pohjolainen 179.
Damer: 1) Susanna Virtanen 219, 2) Emelie Åström 237, 3) Riina Kotamäki 242 och Laura Uusi-Rasi 242, 5) Nina Kiminki 248, 6) Terttu Rosenqvist 251.
Juniorer 19 år: 1) Lassi Hakulinen 174, 2) Aku Franssila 188, 3) Jyri Salminen 190.
Advanced Amateur: 1) Janne Hirsimäki 176, 2) Kenneth Wiberg 179, 3) Aleksi Ahtila 180.
Seniorer 40: 1) Marko Timonen 181, 2) Petri Määränen 182, 3) Ville Kotamaki 183, 4) Patrik Ekström 184.