facebook
flickr

Fotboll

banner fotbollsskola2014 info c banner fotbollsskola2014 anmaldighar b


Brakseger för EIF-damer mot FC Nokia

 DSC9645

Ekenäs IF:s fotbollsdamer gick upp i tabelltoppen i fotbollens division 2, zon B, då laget utklassade FC Nokia på söndagskvällen. EIF:s Josefin Jensén gjorde fem mål i andra halvlek.

Matchen slutade 8-0 (2-0).

Matchen spelades i vackert sommarväder på centrumplan i Ekenäs. Redan före start stod det klart att det är fördel Ekenäs IF, eftersom gästerna ställde upp med decimerat manskap. FC Nokia kom till match med endast nio utespelare och en målvakt.

Att målvakten Laura Räsänen skadades i slutet av första halvleken och tvingades utgå, gjorde ju inte matchen senare halvlek lättare för gästerna. Andra halvleken spelade FC Nokia med åtta utespelare och en utespelare (Milla Jokinen) som målvakt. Läs mera här...

Enkel seger för EIF:s herrar

nyhet 2014 7 12a

Herrarna befäste sin position som tabelletta i herrarnas division 2, södra zonen, i fotboll. Ekenäslaget hemmavann över Käpylän Pallo från Helsingfors på centrumplan i Ekenäs.

Matchen som spelades i blåsigt sommarväder slutade 3-0 (2-0).

Redan från början verkade det stå klart, att EIF är det lag som kommer att dominera matchbilden. Så blev det också matchen igenom. Gästerna hade endast ett par målchanser att tala om i matchen.

Inte heller hemmalaget hade speciellt många klara målchanser, men laget rullade boll och gav inte KäPa-spelarna något som helst utrymme för motanfall.

EIF-tränaren Jari Rantanen var nöjd med de tre seriepoängen och över det sätt poängen kom.

-    Vår tes i den här matchen var att vi ska hålla bollen på marken och inom laget. Vi ska ha tålamod. Och det hade vi och det gav resultat, sade Rantanen efter matchen. Läs mera här...

EIF bättre också i andra Raseborgsderbyt

nyhet 2014 7 11b

Ekenäs IF drog det längre strået också i säsongens andra Raseborgsderby mot BK-46. EIF vann matchen som spelades i varmt sommarväder med ett mål.

Slutresultatet blev 1-2 (1-1).

Matchvinnare i säsongens andra lokalderby de två lagen emellan i herrarnas division 2 i fotboll var inhopparen Victor Solomon. Han gjorde nämligen segermålet i den 66 matchminuten.

Målet kom, liksom EIF:s första mål, på en hörna. Mittbacken Johan Estlander slog en bra hörna från höger, som Zacharias Ekström fint skarvade till Solomon. Nigerianen hade en väldigt enkel uppgift att skjuta bollen i nätmaskorna.

EIF slår i och med segern över lokalkonkurrenten BK-46 väl vakt om sin ledningsposition i serietabellen. Skillnaden mellan de två lagen från Raseborg är redan elva poäng, något som inte ändå oroar BK:s målskytt Casper Källberg.

- Det är ännu alldeles för tidigt att tala om serieseger, det är många matcher kvar ännu, sade en väldigt besviken Källberg strax efter slutsignalen. Läs mera här...

Grattis till silvret pojkar!!!

nyhet 2014 7 12b

Ett stort grattis till den bragd ni POJKAR tillsammans med tränarstaben gjort! En nytt blad att skriva igen i EIF:s fotbollshistoria!

Helsingin Jalkapalloklubi slog Ekenäs IF i finalen i B15-åldersklassen (pojkar födda 1999 eller senare) i Helsinki Cup. Finalen i juniorfotbollsturneringen spelades i Olympiastadion i Helsingfors.

Slutsiffrorna skrevs 3-0 till HJK. I paus var ställningen den samma. EIF gjorde nu västnyländsk fotbollshistoria, eftersom det här var första gången ett lag från Västnyland nådde final i Helsinki Cup.
Ekenäslagets tränare Robert ”Robba” Wahlstedt var nöjd efter finalmatchen.
-    Jag är mer än nöjd. Jag är otroligt stolt över dessa pojkar. De har gjort en jättefin turnering, sade han.

För flera av medlemmarna i laget blev veckan längre än man trodde.
-    Inte hade vi väl räknat med att gå så här långt, skrattade Wahlstedt efter matchen.

Han sade att lagets styrka är sammanhållningen inom laget.
-    Alla får spela och det håller förstås killarna motiverade.

Läs mera här...

Titta på intervjuer här

Fotografier från matchen

EIF:s P99 lag har skrivit EIF historia i Helsinki cup

EIF:s B15-pojkar finalklara i Helsinki Cup

nyhet 2014 7 11c

Ekenäs IF:s 1999 eller senare födda pojkar är klara för final i internationella fotbollsturneringen Helsinki Cup. EIF slog VJS/1 från Vanda efter straffsparkstävling på måndagseftermiddagen.

Matchen var 0-0 efter full tid. Ekenäs IF vann straffsparkstävlingen md siffrorna 4-3. EIF:s målvakt Mehdi El Moutacim parerade en av Vandalagets straffar, medan en straff gick förbi. EIF missade en straff.

- Vi hade redan före matchen kommit överens att våra målvakter delar på matchen, det vill säga att vi byter i paus. Nu kände Emil av sin gamla ljumskskada så pass illa, att vi beslöt att byta lite tidigare, säger EIF-tränaren Robert ”Robba” Wahlstedt.

I matchen möttes två trötta lag som båda två kämpade febrilt.

- Det har ju varit en väldigt tung vecka. Två matcher per dag i gassande solsken, säger Wahlstedt. Läs mera här...

Oavgjort i toppmötet mot GrIFK

nyhet 2014 7 11a

EIF:s herrar fortsätter i tabelltoppen i division 2, södra zonen, efter lördagens oavgjorda match mot tvåan Grankulla IFK. Matchen spelades i soligt väder på centrumplanen i Ekenäs.


Slutresultatet blev 3-3 (2-1).

Matchen bjöd kanske inte på någon toppfotboll, hellre ett hårt krigande på mittfältet. Men, spännande var den och gav publiken hela sex mål, några av dem verkliga pärlor.

Matchinledningen var Grankulla IFK:s. Redan i den femte matchminuten gjorde gästernas fruktade målskytt Petter Meyer Grankullas första mål.

- Det var en andra divisions match som det blir som bäst. Slutresultatet var rättvist om man ser på spelhändelserna. Vi fick kanske en lite lätt straff i slutet men jag är nog nöjd med en poäng, säger Petter Meyer till Yle Sporten.

Grankulla pressade ännu en kvart, men så småningom tog hemmalaget över herraväldet på mittfältet och lyckades också skapa några halvfarliga lägen. Läs mera här...

Fler artiklar...

Herrar

herrar eif 2014
herrar salpa 2014
SERIEMATCH
EIF - SalPa
19.7.2014 kl. 16:00
Ekenäs centrumplan
Föregående match: EIF - KäPa 3 - 0
veikkaus   tabeller logotipset logo

Damer

herrar eif 2014
damer nicef 2014
SERIEMATCH
EIF - NiceF/2
26.7.2014 kl. 16:00
Ekenäs centrumplan
Föregående match: EIF - FC Nokia 8 - 0
tabeller logo

Akademi

akademi esc 2014
herrar eif 2014
SERIEMATCH
ESC - EIF
20.7.2014 kl. 15:00
Ekenäs centrumplan
Föregående match: SAPA - EIF 4 - 1
tabeller logo

Senior händelser

26.07
27.07
01.08
03.08
03.08
06.08
09.08

Junior händelser

04.08
09:00 - 15:00
05.08
09:00 - 15:00
06.08
09:00 - 15:00
07.08
09:00 - 15:00
08.08
09:00 - 15:00

Sponsorer 2014

cle logo ekenas sparbank elmo-logo hushörnan logo
ksupermarket logo maxs logo mjanne logo Op logo
trävaruhuset logo
a
umbro logo visma logo västranyland logo
m broman norm-logo MARINE vaaka ekenas energi specialmobil logo 
Aktia logo lokaltapiola  wikstromsbusstrafik