Andra segern i följd, EIF:s hopp lever

photostreambild_damer_13_8_2011EIF - KOPA 4 - 0 (1 - 0)

VN_fyrkantslogo_orginalEIF:s fotbollsdamer har kommit i gång i division 2, zon B. Igår tog laget andra raka segern, nu hemma över KOPA med klara 4 - 0, och har plötsligt goda chanser att förnya seriekontraktet.

EIF inledde serien med att ta två poäng på sina nio första matcher, men sedan vände det. För en vecka sedan vann EIF hemma över NiceF/2 med 3 - 0 och igår besegrade man nästjumbon KoPa från Kokemäki med 4 - 0. Samtidigt passerade EIF KoPa i tabellen och lämnade den sista plats man haft sedan i våras.
    - Det var på tiden. Det här var en mycket skön seger och det ser betydligt ljusare ut för oss nu. Vi tycks nog vara litet av ett höstlag, säger EIF-tränaren Alf Löf.

Mot KoPa stod EIF för en mycket gedigen insats och segern kunde ha varit betydligt större. En starkt bidragande orsak till segern var att man lyckades eliminiera gästernas farliga Jaana Laihonen nästan helt.
    - Vi visste om att hon är farlig och lyckades få stopp på henne. Också i övrigt spelade vi bra och inte minst mittfältet orkade arbeta både uppåt och neråt, säger Alf Löf.

Bengtfolks effektiv

EIF dominerade spelet klart och skapade en rad målchanser. På sitt första mål fick man ändå vänta på i över 40 minuter tills inhopparen Ida Bengtfolks - som kommit in några minuter tidigare - rullade in 1 - 0 på en av sina första bollberöringar.

I andra halvlek ökade EIF på sin ledning då Mia Bäckström gav en låg frispark in i straffområdet. En omarkerad Sofia Kajander styrde snyggt in 2 - 0.

Det definitiva avgörandet kom tjugo minuter före slutet. Mimmi Björklund stod för förarbetet och Ida Bengtfolks gjorde sitt andra mål för dagen. EIF vann till slut med 4 - 0. Mia Bäckström nickade in det sista målet på övertid.

Ny viktig match

EIF stod för en stark insats som helhet. Därtill var Linda Lehtikangas mycket bra som back, medan Ida Bengtfolks stod för ett piggt inhopp.
    - Vi har bättrat på och man märker på spelarna att självförtroendet blivit bättre. Nog tror vi på våra chanser, säger Alf Löf.

För EIF fortsätter nu serien med en ny viktig match borta mot YIlves på lördag. Då handlar det om en ny sexpoängsmatch för EIF:s del.
    - Å andra sidan är alla matcher sådana just nu för oss. Men, redan en poäng på bortaplan skulle vara ett bra resultat för oss, säger Alf Löf.