EIF avgjorde efter paus

matchrefferat_knapp_9_8_2011VN_fyrkantslogo_orginalEkenäs IF fotbollsherrar tog en mycket säker bortaseger i går i division 3, zon 1. I Helsingfors vann EIF över Spartak med hela 8-2.

Serieledande EIF kom nu till spel efter att i den förra omgången gått på en stor motgång i hemmaderbyt mot FC HIK. Nu såg det däremot betydligt ljusare ut, för efter endast 18 sekunders spel gick Ekenäslaget till 1–0. Målskytt var Timo Brotkin med matchens första skott.

Hemmalaget Spartak, med ett många rysktalande spelare, kom ändå sakta igen och efter en dryg halvtimme vände man matchen med två snabba mål. Ett friläge betydde 1–1 och en målvaktsretur efter en frispark gav 2–1.

EIF var redan lite i gungning men svarade före paus. Steven Perry hämtade mycket rutinerat en straffspark som Calle Forsström säkert förvaltade.

EIF rymde

I andra halvlek gick EIF genast till 3–2 genom Calle Forsström och när han sedan också gjort 4–2 började saken vara klar. Till båda målen stod Johan Estlander för ett utmärkt förarbete.

I slutet gav sedan Spartak helt upp och EIF kunde öka på målskörden. Steven Perry, Simon Eklund, Timo Brotkin och Calle Forsström gjorde alla var sitt mål till. Snyggast var Brotkins soloräd genom hela Spartakförsvaret.

I EIF var Calle Forsström mycket effektiv med sin fyra mål, medan Johan Estlander låg bakom mycket i anfallsspelet. I övrigt kom EIF sist och slutligen ganska enkelt undan.
    – Jag var nog inte orolig för den här matchen, och i dag spelade vi på vår normala nivå. Förstås var det synd att vi skulle förlora just ett derby, men annars tror jag att förlusten var ganska nyttig för oss. Den gav oss en möjlighet att starta om, sade EIF-tränaren Stefano Franciosa efter matchen.