EIF spelade oavgjort i seriepremiären

herr tvan 300
    laglogo eif - laglogo pallohonka 1 - 1 (1 - 1)

text: Bubi Asplund

Ekenäs IF:s fotbollsmannar inledde division 2-säsongen med att spela oavgjort mot Pallohonka från Esbo. Matchen spelades i råkallt väder på onsdagskvällen på konstgräsplanen i Karis.

Slutresultatet blev 1-1 och båda målen kom i den första halvleken. Matchens första trekvart dominerades något av gästerna, medan den andra halvleken gick i klar hemmadominans.

EIF:s lagkapten Sampsa Timoska var nöjd över det att hans lag inte förlorade.
    - Å andra sidan borde vi ha kunnat avgöra matchen i den andra. Vi hade lägen att göra mål, så därför känns det nog som om vi tappade två seriepoäng i dag, sade Timoska efter matchen.

nyheter 18 4 2012a nyheter 18 4 2012b nyheter 18 4 2012c

Lagspelet var positivt

Han tyckte att det mest positiva i matchen var EIF:s goda lagspel i den andra halvleken.
    - I den första halvleken förlorade vi alltför många närkamper och vårt passningsspel fungerade inte heller. Kanske vi trots allt var lite nervösa inför premiären, sade Timoska.

Robin Sid var bäst

I EIF valdes unga mittfältaren Robin Sid – helt befogat – till matchens bästa spelare. Flera gånger underhöll han publiken som uppgick till uppskattningsvis 150 åskådare med mycket fina finter och drivningar.

Mittbacken Sampsa Timoska stod för en stabil insats och målvakten Oscar Forsström gjorde ett par mycket kvalificerade räddningar i den andra halvleken efter Pallohonkas snabba kontringar.

Nämnvärt är att EIF:s nya hejarklack, Eklöven, matchen igenom högljutt hejade fram sina idoler.

EIF – Pallohonka 1-1 (1-1)

15 min 0-1 Aleksi Keijama (Jason Riikinen)
    24 min 1-1 Tony Antus (Robin Sid)

EIF: Oscar Forsström; Simon Eklund, Tony Antus, Sampsa Timoska, Kevin Sawchack; Robin Sid, Calle Forsström, Garry Lewis, Ville Sevon; Massimo Mirabelli (60 min Timo Brotkin), Johan Estlander (85 min Zacharias Ekström).

TEXT: Bubi Asplund