EIF utan problem vidare i cupen

vastra_nyland_logo

Bild och text: Thomas Sundström

Ekenäs IF:s fotbollsherrar är klara för den tredje omgången i den finländska fotbollscupen. EIF vann i går kväll i Kisakallio i Lojo över div. 3-kollegan FC Espoo/2 med klara 4–1.

EIF–FC ESPOO/2 4–1 (2–0)

EIF hade hemmaplansfavör, men i brist på andra alternativ fick man spela matchen i Lojo. Det störde dock inte Ekenäslaget utan laget öppnade mycket starkt. Efter tio minuters spel ledde EIF med 2–0 sedan Timo Brotkin och Johan Estlander gjort var sitt mål.

Också i andra halvlek gjorde EIF två snabba mål. Nu var det först Simon Sid och sedan Brotkin igen som gjorde målen.

EIF hade bud på betydligt flera mål, men lyckades inte i avslutningarna. Istället kunde FC Espoo i slutminuten reducera till 4–1 efter en snabb spelvändning efter en misslyckad hörna av EIF.

nyhet_2011_2_3Jonas Sjöblom är tillbaka i EIF efter en sejour i FC HIK. I går kväll spelade han bra när EIF vann över FC Espoo/2 i cupen. (Foto Thomas Sundström)

Bra spel

Som helhet stod dock EIF för en bra match. Framför allt i början av båda halvlekarna uppträdde man starkt och pressade då motståndarna till misstag.
    – Jag är mycket nöjd på det sätt som spelarna tog sig an den här uppgiften, sade tränaren Stefano Franciosa som nu ledde EIF för första gången i en tävlingsmatch.

Av utespelarna var Jonas Sjöblom mycket nyttig i mittförsvaret medan Timo Brotkin och Simon Sid hade stora roller på mittfältet. Unga Joel Lahtivuori spelade mycket fördomsfritt och vågade ta för sig med besked.
    – Jag ser inte på åldern när jag ser på spelarna, och vi har många unga fina spelare. Över huvudtaget tycker jag att vi har kommit bra igång, sade Franciosa igår kväll.

EIF: Martin Ekholm (78. Jonas Söderlund); Joel Lahtivuori (55. Zacharias Ekström), Marcelo da Silva, Jonas Sjöblom, Matias Wikholm; Ville Sevon (70. Jonathan Törnroos), Simon Eklund, Timo Brotkin, Robert Lindqvist; Simon Sid (72. Robin Söderlund), Johan Estlander (67. Daniel Haglund).