EIF vs. PP-70

Ekenäs IF – PP-70, Tammerfors 3-1

EIF-ettan tog på söndagskvällen (31.5) en fin hemmaseger i fotbollens division 2. På centrumplan i sommarhettan
    slog EIF tammerforslaget PP-70 med siffrorna 3-1 (1-0). Matchen var fartfylld och underhållande.

Hemmalaget började starkt och lyckades också skapa några farliga lägen framför näsan på gästernas målvakt Pentti Kussinen. Han lyckades dock reda upp situationerna. Men, i matchens 25:e spelminut gjorde grönskjortorna sitt första mål inför de inemot 400 åskådarna. Kantspelaren till höger, Casper Källberg, och ytterbacken Christoffer Malmberg spelade ut motståndarnas back Risto Vihinen. Malmberg gav ett perfekt inlägg som Calle Forsström säkert nickade i nätmaskorna.
    Mot slutet av första halvleken hade bägge lagen ännu ett par målchanser, men flere mål blev det inte ännu. Tammerforsarna kom starkt laddade till matchens andra trekvart. EIF:s stopperpar Marcelo da Silva – Tony Antus, tillsammans med ytterbackarna Malmberg och Jens Mattfolk och målvakten Oscar Forsström, redde säkert upp alla situationer. Speciellt bra spelade denna gång vänsterbacken Mattfolk.

Efter tjugo spelade minuter av den andra halvleken gjorde Ekenäs IF sitt andra mål. Målet kom efter rätt så tilltrasslad situation. Casper Källberg frisspelade Victor Solomon, som dock bommade det första läget. Vinh Tram kom först på returbollen, men sköt också han rätt på Kussinen i PP-70-buren. Bollen studsade upp i luften och både Källberg och Solomon rusade mot den. Solomon nickade bollen i mål, men Källberg och Solomon slog huvudena ihop genast efter det och båda däckades.

PP-70 reducerade

Medan EIF sedan hade två spelare utanför planen för omplåstring slog PP-70 snabbt till. Jussi Lahtinen skruvade in bollen och ställningen var 2-1.

Solomon repade sig snabbt efter smällen, men Källberg tvingades utgå. In i stället för honom kom alltid lika pigga Rico Selenius. PP-70 pressade stundtals EIF på försvar, men Forsström och den duktiga backlinje klarade upp de halvfarliga lägena. Det var i stället Vinh Tram, med några minuter kvar att spela, som punkterade matchen. Calle Forsström gav en hörna som rullade igenom det mycket passiva tammerforsförsvaret och Tram hade en lätt uppgift att dundra bollen i mål. Chris Corcoran, som spelade i mitten på EIF:s mittfält, valdes till matchens lirare. Också Calle Forsström samt Vinh Tram gjorde en alltigenom fin insats på söndagen. Victor Solomon spelade på söndag som ensam spets och var till stort förtret för PP-70:s stopperpar Aleksei Budko – Aku Korhonen. Den 4-5-1 taktik EIF-tränaren Robert Wahlstedt nu har valt att använda ger resultat.
    - Varför skulle vi ändra på ett fungerande system. När hela laget dessutom försvarar och anfaller med hela sin bredd, är motståndarna rätt så medellösa. I dag kunde inte PP-70 göra annat än slå långbollar ut på kanterna och med dem hade vi inga problem, sade en nöjd Wahlstedt efter matchen.

Sinimustat följande

Grönvitas brasilianske stopper Marcelo da Silva var också glad efter matchen.
    - Vi har tränat mycket hur vi ska agera då motståndaren har hörnspark eller frispark på vårt område och det ger resultat, sade da Silva. Han konstaterade att EIF mer och mer börjar spela bra ihop.
    - Vårt samspel förbättras hela tiden och de unga pojkarna i laget blir bara bättre och bättre för varje match. Det här blir nog riktigt bra ännu, ska ni få se, sade brassen. Nästa fredag reser Ekenäs IF till Åbo. Då blir det match mot alltid farliga Sinimustat.
    - Den matchen har jag ännu inte hunnit fundera på, konstaterade Robert Wahlstedt.

EIF mot PP-70: Oscar Forsström; Christoffer Malmberg, Tony Antus, Marcelo da Silva, Jens Mattfolk; Casper Källberg (68 min Rico Selenius), Cassiano (46 min Simon Eklund), Chris Corcoran (v), Calle Forsström, Vinh Tram (v); Victor Solomon.