EIF:s segertåg rullar vidare

nyhet27_7_2011EIF - PuiU 4 - 1 (3 - 0)

Ekenäs IF fortsätter att vinna stort på hemmaplan i fotbollstrean. Eller stort och stort. För de grönvita får väl onsdagskvällens 4-1-seger mot Puistolan Urheilijat klassas som knapp.

Efter inte mindre än tjugofem mål i de två senaste hemmamatcherna hade säkert de flesta i den talrika hemmapubliken väntat sig ett nytt målkalas. Och de förhoppningarna stärktes då Johan Estlander på fint förarbete av Ville Sevon placerade in 1-0-målet i matchens första anfall.

Bara minuterna senare förde Calle Forsström på straff upp hemmalaget i en tvåmålsledning och halvvägs in på halvleken sprang sig Steven Perry fri och rullade in trean.

– Vi spelade starkt fram till 3-0, men efter tre snabba mål tappade vi skärpan en aning, summerar anfallaren Johan Estlander.

Det är bara att instämma i analysen. EIF var på hugget från start och med en blandning av ett snabbt kortpassningsspel och längre krossbollar rev man gång på gång upp stora hål i bortalagets försvar. Och det kraftiga spelövertaget borde ha resulterat i fler mål. Exempelvis Steven Perry var företagsam och stod förvisso också för en balja, men hade han haft en lite bättre kväll kunde det ha blivit fyra strutar redan innan paus.

– Vi spelar efter tränaren Stefano Franciosas noter. Vi är inte ett av seriens mer fysiska lag och därmed satsar vi också på att spela längs marken.
    Halv maskin

Trots att EIF helt tydligt gick för halv maskin i andra halvlek var det ändå fråga om klasskillnad. I paus inbytte Simon Sid gav offensiven en ytterligare dimension och brorsan Robin Sid, som kom in i stället för Ville Sevon efter 55 spelade minuter, uppträdde till sin fördel på vänsterkanten.

På sin i princip enda målchans i andra halvlek kunde emellertid gästerna reducera. Efter schabbel i hemmaförsvaret kunde Liam Thomas ostört sätta in 3-1. EIF-repliken lät inte vänta på sig. I sekvenserna efter reduceringen snurrade Robin Sid stenknut på PuIU-försvaret och serverade Estlander som kunde fastställa slutresultatet i öppet mål.

– Målet var nog helt och hållet Robins förtjänst. Jag behövde endast sätta foten emellan, berömmer Estlander.

Härnäst väntar västnyländskt derby. Estlander ser med stor iver fram emot lokalderbyt mot HIK på onsdag.

– Det ska bli roligt. Senast lyckades vi göra endast ett mål på dem så vi är revanschsugna. Vi går åter en gång in för att spela en anfallsglad fotboll, slår Estlander fast.