FC Espoo pressade, Ettan knep en poäng

EIF - FC Espoo....1 - 1 ( 1 - 0)

EIF-ettan knep ett värdefullt seriepoäng av tabellettan FC Espoo på söndagen. Matchen som spelades på centrumplan i Ekenäs slutade nämligen oavgjort 1-1 (1-0). FC Espoo pressade så gott som hela matchen, men grönskjortorna kämpade föredömligt och kan vara nöjda med resultatet.

Under matchens två-tre första minuter hade EIF ett par halvlägen, men sedan var det FC Espoo som dominerade. Gästerna hade under första halvleken ett halvt dussin mer eller mindre öppna mållägen, men EIF-försvaret under ledning av det eminenta stopperparet Tony Antus – Marcelo da Silva klarade biffen.

Matchens första mål kom på en hörna som Calle Forsström gav från höger. Bollen kom till Tony Antus som la till en känga och på något underligt vis gick bollen i mål. Visserligen skymde Casper Källberg FC Espoo-målvakten Markus Leinonens synfält, men något kanonskott var det inte frågan om.

- Jag fick en snedträff och jag är inte alls så säker att jag var den sista som träffade bollen. Men, i mål gick den, skrattade den glada målskytten Antus efter matchen.

Han konstaterade, att EIF-försvaret stundtals hade det riktigt kämpigt i matchen. Tony antus var med på gott och ont i söndagens drabbning. Han gjorde alltså hemmalagets enda mål, spelade en strålande match på sin stopperposition, men förorsakade också gästernas straffspark som ledde till kvittering.

Fem minuter in i andra halvleken fällde Antus gästernas hala Thomas Lindroos innanför straffområdet och domaren Jan Forsberg tvekade inte att lägga bollen på straffpunkten.

Faton Seferi laddade ett hårt skott rätt mitt i målet som EIF-keepern Oscar Forsström fick en liten touch på, men bollen gick i mål.

Resten av matchen pressade FC Espoo och EIF försvarade. Hemmalaget höll dock tätt och fick med sig en viktig pinne. EIF-coachen Robert Wahlstedt var givetvis nöjd med resultatet.

- Straffen var ju lite hårt dömd, men visst är jag nöjd med ett seriepoäng. Att spela oavgjort med serieledaren är ju inte alls dåligt, sade Wahlstedt och berömde speciellt ensamme forwarden Vinh Tram.

Tram ersatte målkungen Victor Solomon som var avstängde i söndags. Och det gjorde han verkligen med besked. Vinh Tram kämpade som en varg matchen igenom och störde påpassligt gästernas anfallsbyggande.

En bra match i EIF gjorde förutom stopperparet Antus – da Silva även vänsterbacken Raoul Lindberg (han blev utbytt i paus pga lätt skada) och mittfältarna Simon Eklund, Chris Corcoran samt Cassiano som kom in i andra halvlek. Jens Mattfolk spelade på mittfältet i första halvleken, men flyttades ner som ytterback i den andra. Han fick sin fjärde varning för säsongen i 52:a spelminuten och är således i spelförbud på onsdagen då EIF möter LoPa på centrumplan.

Vassast i FC Espoo var kantlöparna Thomas Lindroos och Nicholas Brain. Straffskytten Faton Seferi missade minst fem målchanser i matchen, men skapade också han oro i EIF-zonen.

Matchen sågs av trehundrafemtio personer och den spelades i kulet och blåsigt väder. Inkommande onsdag (17.6) kommer Markku Palmroos LoPa på besök till Ekenäs. Avspark är det klockan 18.30. BA

EIF mot FC Espoo: Oscar Forsström; Christoffer Malmberg, Tony Antus, Marcelo da Silva, Raoul Lindberg (46 min Cassiano); Casper Källberg, Calle Forsström (83 min Rico Selenius), Simon Eklund, Chris Corcoran, Jens Mattfolk (v) (80 min Anton Brotkin); Vinh Tram.