Nytt målkalas av Ekenäs IF

matchrefferat_knapp_19_9_2011HerTo – EIF 2 – 7 (1 – 6)

VN_fyrkantslogo_orginalÖverlägsna serieettan i fotbollens division 3, Ekenäs IF, fortsatte raden av storsegrar på lördagen då man sopade banan med hemmalaget HerTo från Helsingfors. Slutresultatet skrevs 7–2, något som kan klassas som ett typiskt resultat av årets EIF.

Anmärkningsvärt är att alla mål kom under de första 65 minuterna och att sista halvtimmen var ett viljelöst lirande av bägge lagen.

EIF har redan säkrat seriesegern, medan HerTo också har sitt på det torra. Med andra ord saknadesspänningen i matchen ochännu lojare blev det efter att EIF ryckt från 1–1 till 1–4 på tio minuter i första halvlek.

– Vi tog ledningen med 1–0 redan i andra minuten då Robin Sid hittade rätt. Hemmalaget kvitterade strax därpå på ett riktigt snyggt skott, men efter den första kvarten trampade vi gasen i botten.
    – Steven Perry gjorde både 2–1 och 3–1 och strax därefter ökade Johan Estlander på till 4–1; allt detta inom tio minuter. Innan pausen hann ännu Calle Forsström göra 5–1 och Simon Sid 6–1, berättar EIF:s lagledare Ville Orasmaa.
    Tempot föll

Som väntat föll tempot och intensiteten märkbart i andra halvleken. HerTo reducerade till 2–6 i 56:e minuten och sedan avslutade Calle Forsström målskyttet genom att göra 2–7.

– Sista halvtimmen var intetsägande och bara spelades bort. För oss var det givetvis viktigt att vi inte ådrog oss några skador eller avstängningar.
    – Nu har vi två matcher kvar, Pöxyt hemma och RiRa borta, innan det är dags för säsongens klimax, kvalmatcherna till division 2, avslutar Ville Orasmaa.

EIF: Oscar Forsström; Petter Aho, Kyle Hoffer, Tony Antus, Zacharias Ekström; Timo Brotkin (65. Simon Eklund), Simon Sid, Calle Forsström, Robin Sid; Steven Perry (73. Jimmy Pulkkinen), Johan Estlander (82. Daniel Haglund)