Nyttig match för polisen

nyhet8_6_2011EIF – POLISENs Damlandslag 1 – 1 (0 – 0)

– Det var en bra och nyttig match för oss. Ser man på chanserna hade vi säkert kunna vinna, men samtidigt all heder åt EIF. Man spelade bra och rörligt.

Så sade Claus Hindrén som fungerar som tränare för det finländska polislandslaget i damfotboll. Laget gästade på fredag kväll Ekenäs IF i en träningsmatch som slutade 1–1.

Finlands polisdamlandslag är nu på väg till Island där man skall spela nordiska mästerskap. Truppen består av sjutton spelare och några ledare.
    - Det här är något vi gör på vår fritid, men resan till NM är en kommendering som polisidrottsförbundet samlat in pengar till. Det kan det vara skäl att påpeka, säger Claus Hindrén som tillsammans med Ilkka Myllymaa tog över tränarskapet i fjol.

Finlands lag är en intressant blandning. Målvaktsbesättningen med Virva Junkkari och Satu Kunnas håller hög klass och även bland utespelarna finns det många spelare med FM-serierutin.
    – I dag saknade vi Sara Söderberg och Tytti Porkka. Över huvud taget har vi många duktiga spelare, men det är förstås lite olika – vi har sådana som spelar aktivt på en hög nivå, men också sådana som inte gjort det på en tid, sade Hindren.

Bra första halvlek

Det finländska polislandslaget testade nu formen mot EIF och stod för en bra första halvlek. Anfört av HJK-spelaren Veera Vartianien radade man upp anfall efter anfall på centrumplan och hade bl.a. ett ribbskott.

Ledningsmålet kom dock först i andra halvlek och då efter ett misstag i EIF. Det öppnade för en snabb motattack och Heidi Foxell slog bollen i mål.

Efter det kom dock EIF i gång på allvar och med hjälp av inlånade duon Victoria och Alexandra Sundblom skapade man ett hårt tryck mot polisernas mål. Kvitteringen kom då planens bästa spelare, Mimmi Björklund nickade in Ivonne Ruiz-Olates hörna utan chans för Satu Kunnas i målet. I slutet hade EIF ännu chans på ett segermål, men Kunnas svarade för en utmärkt räddning.
    – Vi har inget att skämmas för i dag. Det här var vår bästa match i år och sedan är det klart två spelare som Alexandra och Victoria betyder mycket. Det är sådana spelare som vi skulle behöva, sade EIF-tränaren Alf Löf.

Island nästa

I polislaget var målvakterna bra var sin halvlek och framåt handlade det mycket om Veera Vartiainen. Mot slutet hade dock flera spelare svårt att hänga med i EIF:s tempo.
    – I dag bytte vi heller inte mycket och det gjorde säkert sitt till, sade Hindrén.

Finland reser nästa vecka till Island för NM. För fyra år sedan blev man fjärde i turneringen och också i år lär motståndet hålla hög klass.
    – Ser man till exempel på det norska laget kommer många spelare från Tippeligan. Sedan har vi också fått en inbjudan till polis-EM nästa år i Tyskland, men vi får se. Nu är det NM vi koncentrerar oss på, sade Claus Hindrén