Victor Solomon gjorde tre mål i Åbo

FC Sinimustat – Ekenäs IF 0-3 (0-0)

EIF-ettan tog en komfortabel och viktig seger i division 2-fotbollen på fredagskvällen (5.6). I en match som spelades på Impivaara gräsplan slutade 3-0 till ekenäslaget. Victor Solomon gjorde alla målen i matchens andra halvlek och speciellt var att han sköt alla målen in på vänstra sidan av hemmalagets målvakt Ville Vastamäki.

Efter drygt tjugo spelade minuter av matchens andra halvlek gick EIF i ledning. Målet kom då Simon Eklund och Calle Forsström i samråd spelade bollen uppåt. Forsström gav sedan en passning i djupled åt Solomon som sköt bollen i mål.

Solomons två följande mål liknade mycket det första.

Grönvitas andra mål var också signerat Forsström – Solomon. Forsström serverade och Solomon fintade bort Joni Vuorinen och lade bollen i buren.

Tredje målet kom då Simon Eklund frispelade Solomon och denne slog bollen bergsäkert i nätmaskorna. De två senare målen kom tätt efter varandra då det återstod mindre än tio minuter att spela.
    Nigerianen har nu gjort nio mål på åtta matcher i division 2. Därmed toppar han också ensam skytteligan i B-zonen.

Match i matchen var kampen mellan EIF:s Chris Corcoran och Sinimustats Prince Otoo. I den kampen var Corcoran segrare. Han lyckades nämligen ta sig till några halvlägen och dessutom fick Oto en varning då en dryg halv timme var spelad. Han sparkade Corcoran fult på benen.

Fyra gånger tvingades matchens domare Jani Laaksonen visa det gula kortet och varje gång var det en åbospelare som varnades.

Den kanske mest komiska varningen fick hemmalagets Veikko Helle då en kvart återstod att spela. Helle föste nämligen bollen med avsikt i EIF:s mål. Det här var också det enda sättet Sinimustat kunde överlista Nico Selenius i grönvitas mål.Nico hade fått uppgiften att vakta EIF-målet för första gången i en seriematch denna säsong. I matchens första halvlek hade han inte mycket att göra, men i den andra visade han att han håller god division 2-klass.

- Sinimustat skapade sina farligaste situationer på hörnor. Men vårt försvar och Nico i målet klarade upp dem mycket bra, berömde EIF-tränare Robert ”Robba” Wahlstedt sina adepter efter matchen. Han var speciellt nöjd med hela lagets insats.

- Vi anföll med hela laget och hela laget spelade också ett mycket tätt och bra försvarsspel. Victor gjorde tre mål, men utan laginsatsen skulle han inte ha gjort det, sade Robba.

EIF-coachen konstaterade vidare, att Sinimustat var piskat att försöka med långbollar eftersom grönvita pressade så bra.

- Och de bollarna hade inte pojkarna några som helst svårigheter med.Förutom burväktaren Selenius, stod stopperparet Tony Antus – Marcelo da Silva igen en gång för en fin insats. Ytterbackarna Raoul Lindberg och Jens Mattfolk spelade säkert och på mittfältet kämpade speciellt Simon Eklund föredömligt.

För ekenäslaget var detta nu den tredje raka segern i division 2. Sin nästa match spelar EIF inkommande tisdag i Friherrs i mot AC Vantaa. Matchen ingår i den nationella cupens femte omgång. Söndagen den 14:e juni möter EIF tabellettan FC Espoo på centrumplan i Ekenäs.

EIF mot Sinimustat: Nico Selenius; Raoul Lindberg, Tony Antus, Marcelo da Silva, Jens Mattfolk; Casper Källberg (76 min Cassiano), Simon Eklund, Chris Corcoran, Calle Forsström, Vinh Tram; Victor Solomon.