fotboll gronFotboll
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon

Damerna vann även säsongens sista match

EIF:s fotbollsdamer fortsatte sin rad av stabila insatser när man i tisdags avslutade säsongen med att åka till Riihimäki för att möta FC RiUhka - en i princip betydelselös match, eftersom EIF redan är klart för spel i div. 3 nästa säsong och RiUhka inte längre hade några chanser till avancemang.

EIF-damerna har haft en intensiv höst med ett högt matchtempo - sedan början av augusti har man spelat en match per vecka under de elva senaste veckorna. I och med förra veckans seger hemma på Centrumplan säkrade man sin plats som etta eller tvåa i tabellen, och är därmed ett av de lag som till nästa år stiger till div. 3. Att avancera i seriesystemet har varit lagets mål sedan man återupptog damfotbollsverksamheten i vintras, och damerna nådde galant sitt mål utan några desto större bekymmer. Man har vunnit många av säsongens matcher med stora siffror och visat prov på fin fotboll med ett klart och tydligt spelsystem. Även publiken har under säsongen fått upp ögonen för detta lag, och läktarna på Centrumplan har varit välbesökta under lagets hemmamatcher - av vilka man de facto inte har förlorat en enda under den gångna säsongen. EIF-damerna är bekväma med bollen och har varit det lag som fört spelet i de flesta av årets matcher.

Att ladda upp inför att åka hela vägen till Riihimäki, för att spela i regn och kyla, kan kanske vara en utmaning när ingenting står på spel, men laget skall ha en eloge för hur de genomförde den sista matchen. Så här säger lagets tränare Marco Werner:
- För mej, och för laget, var det viktigt att vinna även den sista matchen - ingen vill avsluta en säsong med en förlust, hur läget än är. Det var kallt och blött och halt, men laget gjorde en suverän match - åtminstone med tanke på omständigheterna. Vi tog kontroll över matchen direkt, och det dröjde inte heller länge innan vi kom igång med målgörandet - Josefine Sundqvist var den som först hittade rätt när hon nickade in en hörna. RiUhka pressade högt och chansade en hel del i sitt spel, vilket passade oss ypperligt. Vi tog oss relativt enkelt förbi deras försvar genom långbollar både i mitten och ut på kanterna, och vi kom till många lägen. Rebecka Mannström gjorde en väldigt bra match på mittfältet och serverade många fina passningar åt sina lagkamrater.

Under första halvleken hann Ida Adamsson utöka EIF:s ledning till 2-0, och efter pausen skulle det komma ytterligare fyra grönvita mål - för dessa stod Mimmi Björklund (två), Jenna Laukkanen och Rebecka Mannström. Några baklängesmål blev det inte, så slutsiffrorna skrevs 6-0 i EIF:s favör.

- Igen stod vi för en bra laginsats. Mittbacken Jossan Sundqvist flyttade i andra halvlek upp på mittfältet och stod för en fin kämpainsats hela matchen - även på den för henne något ovana positionen. Alla skötte igen sin uppgift väl, jag är stolt över hur vi genomförde denna match - laget spelade disciplinerat och ville verkligen vinna, trots att ingenting stod på spel. Vi rullade på med många byten och försökte hålla alla spelare igång så mycket som möjligt, för vädret var verkligen eländigt. Att jogga ner efter matchen var det inte tal om, utan denna gång gällde det att springa raka vägen in i en varm dusch så fort man tackat motståndarna, säger Werner.

Werner sammanfattar den gångna säsongen på följande vis:
- Vi nådde vårt mål att stiga till trean, och vi har klarat säsongen utan några desto värre skador - mera än så kan vi inte begära.

Nu återstår endast lagets säsongsavslutning, då man inkommande lördag åker till Huimala för att ha roligt tillsammans - och högst antagligen utmana varandra och tävla en aning, i laget finns ju ändå en och annan vinnarskalle. Därefter väntar en välförtjänt paus, innan man sedan tar nya tag och börjar blicka framåt mot nästa säsong och nya utmaningar.

- Jag är övertygad om att detta gäng håller måttet även i trean, avslutar Werner - som kan blicka tillbaka på en verkligt lyckad första säsong som damtränare.
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon