Damernas match avbröts, EIF-seger ändå

Järvenpään Palloseura – Ekenäs IF 0-4 (0-3)

EIF:s damlag tog en ny seger i fotbollsdistriktets division 3 på fredagskvällen (5.6). Matchen som spelades i Träskända stod i ställningen 0-4 med ungefär 15 minuter kvar att spela. Då avbröt domaren matchen.

EIF:s Linda Grundström fick en allvarlig knäskada och man hade väntat på ambulans till planen i femton minuter, då lagen och domarna i samråd beslöt att sluta spela. Man kom överens att slutresultatet blir 0-4 till EIF.

- Fram till sin skada var Linda Grundström vår kanske bästa spelare. Det att hon nu är borta blir en svår sak för oss, säger Alf ”Affe” Löf.

Han konstaterar, att matchen i sig gick i EIF-dominans och att uppläxningen han gav flickorna i paus gjorde susen.

- Passningsspelet haltade i första halvleken och fast vi vann dem med 3-0, höjde jag lite på rösten i pausvilan.

Enligt Affe hjälpte uppläxningen så pass mycket att EIF stundtals spelade riktigt fin fotboll.

Ivonne ”Boni” Ruiz-Olate gjorde ekenäsdamernas första mål då ungefär nio minuter av matchen var spelade. Passningen kom från kanten av Nicolina ”Niki” Hellberg och Boni kunde skjuta in bollen från ett avstånd på elva meter.

EIF:s andra mål till följd av en målvaktstabbe. JäPS-keepern tappade bollen och Boni kunde tåa in den i mål.

Med cirka tio minuter kvar att spela av den första halvleken jobbade Jannica Finnberg snyggt in EIF:s tredje mål.

Skällor i paus

Ruiz-Olate fastställde slutsiffrorna tio minuter in i andra halvleken med ett skott från cirka tjugo meters avstånd.

EIF-coachen Affe Löf berömmer Linda Grundströms insats som markerande mittback, Alexandra Sundbloms kämpatag på mittfältet och förstås, 3-måls skytten Ivonne ”Boni” Ruiz-Olate.

- Efter att ha inlett säsongen aningen trögt, har Boni fått fason på sitt spel och förutom tre mål, spelade en riktigt bra match, säger Affe.

Inför följande seriematch nästa söndag på hemmaplan mot EBK från Esbo har EIF känning på täten i tabellen. Affe, säger att hans adepter har bra feeling i laget nu.