EIF damer tog poäng i Villmanstrand

matchrapport knapp 16 6 2012PEPO - EIF 2 - 2 (2 - 1)

EIF:s damer tog en poäng mot PEPO från Villmanstrand. Matchen slutade 2 - 2.

Det var en viktig match eftersom PePo  så här långt i serien hade skrapat ihop 6 poäng. Matchbilden var inledningsvis rätt lika tidigare matcher. Gästerna började bra och skapade ett antal farliga situationer framför hemmalagets målvakt. Avsluten lyste ändå med sin frånvaro och istället för att söka skott så passade man lite onödigt till varandra.

I den 15:e minuten kunde dock PePo göra ett mål där Sanni Ryynänen gjorde 1 - 0 till hemmalaget efter att man fört upp bollen längs höger kant och gett ett inlägg. Tio minuter senare kom åter hemmalaget upp i ett snabbt anfall och efter litet kaos i målområdet kunde man göra 2 - 0.

Trots dessa mål kämpade EIF:s damer vidare. Just före halvtidsvila kunde Josefine Sjöblom lobba in en viktig reducering över hemmalagets målvakt. I den andra halvleken fortsatte EIF pressa och på övertid kunde Rosa Lappi-Seppälä göra 2 - 2 efter en perfekt hörna given av Sam Monaham.