EIF damer tog poäng mot EBK

dambildEBK - EIF 1 - 1 (0 - 1)

Ekenäs IF:s damer mötte i senaste omgång Esbo BK på bortaplan i Esbo.  Laget lyckades ändå inte riktigt till slut stå emot hemmalagets press som ökade successivt under andra halvlek och kvitteringen som kom fem minuter före slutet måste ändå anses vara rättvis såsom matchen utkristalliserade sig.

EIF inledde matchen klart bäst och radade under de första 15 minuterna upp ett par klara målchanser som anfallarna med lite mera bestämdhet i avsluten kunde ha förvaltat bättre. Gästerna hade också redan under matchens första 20 minuter sex resultatlösa hörnor. Mitt i EIF dominansen kom EBK i mitten på halvleken upp i en farlig kontring med tre mot två, avslutet gick ändå stolpe ut. Målvakten Paulina Laiho agerade resolut i situationen och täckte av skott vinkeln genom sin utrusning. I slutet av halvleken gick gästerna upp i en rättvis 1-0 ledning. På en av flera frisparkar som EIF hade så resulterade Mia Bäckströms stenhårda frispark från vänster. Muren stod vid situationen lite fel placerad och Bäckström noterade detta och straffade obönhörligt. Ledningen i halvtid borde ha varit ett par mål så kraftig var EIF dominansen.

Under andra halvlekens första 10 minuter hade EIF igen två bra lägen som junioren Daniela Sjöberg låg bakom. I den första situationen drev Sjöberg in från vänstra kanten gick förbi två spelare men kom i lite dålig vinkel och skottet gick knappt förbi bortre stolpen. I det andra läget drev Sjöberg igen upp bollen och serverade Ivonne Ruiz-Olate en kalaspassning inne i straffområdet. Avslutet rann ändå ut i sanden. Nu började EBK mera och mera ta över matchen och pressa gästernas mål. Precis som EIF i första halvlek så var hemmalagets avslut inte de bästa trots fina lägen. I slutet av matchen kom ändå kvitteringen, ett inlägg från vänster strax utanför straffområdet togs ner av EBK:s Heini Hopia som vände och krutade in slutresultatet 1-1.

Tränaren Alf Löf var förstås inte helt nöjd med insatsen eftersom trepoängaren var så nära. Han såg ändå flera positiva saker med de ändringar han gjorde till dagens match. Josefine Sjöblom spelade säkert på främre stopperplats i första halvlek och på mittfältet i andra. Daniela Sjöberg i anfallet gjorde bra ifrån sig igen. Av backarna vill han lyfta fram Jenni Virranvuo och Emilia Allen. Elin Sjölund som gjorde debut karakteriserar Alf Löf som ett riktigt napp ! Hon spelade uppoffrande som han väntat sig med visade dessutom upp sådana kvalitéer som han inte visste om. Av det gamla gardet så förväntar han sig en nivåhöjning till nästa match. Alla kan ändå göra en sämre match någon gång, så han tror att de är betydligt fränare igen nästa match. Paulina Laiho som nu debuterade i målet gjorde ett säkert intryck. Vi har två riktigt duktiga målvakter säger Löf som också tycker att pusselbitarna i lagbygget börjar falla på sin plats äntligen.

Laguppställning: Paulina Laiho (MV), Elin Sjölund, Emilia Allen, Jenni Virranvuo, Josefine Sjöblom, Ivonne Ruiz Olate, Ann-Sofie Nyholm (60 Josefine Lindbom), Paula Vuori (45 Linda Grundström), Mia Bäckström, Mimmi Björklund, Daniela Sjöberg.