EIF-damerna tog igen en seger

EIF.s fotbollsdamer tog på söndagen emot EBK från Esbo på hemmaplan i damernas div. 3. Den här gången var EIF minsann med från start och radade under matchens inledande minuter fram flera kvalificerade målchanser som borde ha lett till några mål.

I den femtonde minuten hände det som publiken satt och väntade på. Ivonne Ruiz-Olate gav från höger ett fint inlägg åt Jannica Finnberg som lugnt tog emot bollen och satte 1-0 nere i främre hörnet. Hemmalaget slappnade lite av efter ledningsmålet och EBK kom upp i ett anfall på högra kanten. Avslutningen av EBK:s Salla Koivisto var magnifik. Ett stenhårt skott i bortre krysset och plötsligt stod det 1-1. Inte helt rättvist med tanke på det spelövertag som EIF hade. Hemmalaget fortsatte att pressa framåt och belöningen kom i matchens trettionde minut. En långpassning nerifrån av Nicolina Vartiainen nådde Jannica Finnberg som vände bort sin back och lobbade bollen över en utrusande målvakt. Fem minuter senare tog Nicolina Hellberg snyggt ner en crosspassning av Alexandra Sundblom och slog ett fint inlägg längs marken till Ivonne Ruiz-Olate som mötte vid bortre stolpen. Ivonne hade bara att tacka och ta emot och sätta hemmalagets tredje mål för dagen.

Under andra halvleken fortsatte hemmalaget att pressa framåt och skapade chans på chans. I den 60 minuten lossnade det även för Heidi Öblom som tog ner en boll strax utanför straffområdet och sköt otagbart in 4-1 i bortre hörnet. I bara farten gjorde Öblom även 5-1 fem minuter senare. Målet var nästan en exakt kopia av det föregående målet. Har gjorde Jannica Finnberg ett fint förarbete och bäddade för Heidis skott med en bakåtpassning strax utanför straffområdet. Fem minuter från slutet fullbordade Finnberg sitt hattrick genom att placera ett hårt skott nere i målvaktens högra hörn.

EIF:s II:a tränare Rasmus Nyman var väldigt nöjd över laget. Det här var en laginsats, ett superbt lagarbete, årets bästa match utan tvekan. Passningsspelet löpte över hela plan och vi skapade massor av målchanser och hade bra rörelse i anfallsspelet., säger en Nöjd Nyman. Hos gästerna kan nämnas Salla Koivisto som förutom målet var den som ibland skapade lite oro i hemmalagets försvar.

I och med segern gick EIF upp på andra plats i tabellen. På onsdag möter man HJK/Klubittaret i en tidig seriefinal. Vinner EIF så ser läget väldigt bra ut inför de tre avslutande matcherna innan sommarpausen. PB