EIF:s damer ut ur finska cupen

suomen cuplogo damerEIF - VJS 0 - 3 (0 - 3)

Ekenäs IF:s fotbollsdamer föll på lördagen ur den finländska cupen. Vantaan Jalkapalloseura var bättre i matchen som ingick i den första cupmatch flickromgången. Matchen spelades på konstgräsplanen i Karis.

EIF:s unga lag som i sommar spelar i division 2 fick se sig besegrat med siffrorna 0-3. Alla målen kom i första halvleken. VJS spelar i division 1.

EIF stretade bra emot och spelade stundtals riktigt bra.

- Spelmässigt låg vi inte mycket efter och flickorna spelade just enligt tränaren Rosa Lappi-Seppäläs direktiv, sade EIF:s lagledare Olavi Virranvuo efter matchen.

Nya spelare i EIF

EIF som nu hade några nya spelare i sitt lag förlorade ett flertal närkamper och gjorde ett antal enkla missar, men var i övrigt inte mycket efter motståndarna.

Laget presenterade några helt nya juniorer i öppningselvan samt en ny målvakt i Jenni Möller. Hon spelade i fjol i FC Espoo. Vänsterbacken, estniska Kyllike Soomets, spelade i fjol för Hangölaget By Night ladies.

EIF:s laguppställning (bytesspelare som kom in på planen i andra halvleken): Jenni Möller; Kyllike Soomets, Amanda Åkerlund, Linda Grundström, Elina Allen; Jenni Virranvuo (Josefin Sundblom), Antonia Jalava (Daniela Sjöberg), Josefin Sjöblom (Veera Tiainen), Naomi Lillqvist, Sofia Grundström (Pauliina Laiho), Paula Vuori (Josefin Sundqvist) (Hanna Kultanen).

Text: Bubi Asplund