Första trepoängaren för EIF-damer

nyheter_11_8_2011EIF - NiceF/2 3 - 0 (2 - 0)

VN_fyrkantslogo_orginalI den tionde matchomgången av damernas division 2 blev det äntligen full pott för EIF. De grönvita svarade för en suverän insats och tog ner tabellfemman NiceFutis med välförtjänta 3 - 0 igår.

Det var idel glada miner i EIF-lägret efter slutvisslingen. Och av naturliga skäl var tränaren Alf Löf helnöjd över sina adepters prestation.
    - Flickorna vågade utmana, var fräna i närkamperna och körde konsekvent rakt på mål. Samtliga delområden fungerade idag. Och glädjande är vidare att vi noterade för tre olika målskyttar.

Det är bara att instämma i EIF-lotsens analys. Hemmalaget var på tårna direkt från start och körde formligen över gästerna från Björneborg. Och efter arton spelade minuter kom också utdelningen. Mimmi Björklund, som matchen igenom retade gallfeber på motståndarna med sina resoluta tag var sin vana trogen framme och irriterade. NiceF målvakten satte en utspark rakt i benen på EIF-yttern och på den efterföljande returen sökte sig bollen sakt in i nätmaskorna.

Hemmapubliken behövde inte vänta särdeles länge på nästa strut. Endast fyra minuter senare nickade nämligen Paula Vuori in tvåan efter en hörna.

Starkt kollektiv

EIF fortsatte ånga på också i andra halvlek. Gästerna kom ingen vart och ju längre matchen led ju mer gnällde Björneborgarna såväl på domaren som på motståndarna. Sofia Kajander såg till att strö extra salt i Nice-genom att dryga fem minuter före full tid fastställa slutresultatet efter ett friläge.
    - Jag är oerhört nöjd med vårt offensiva spel. Mittfältet lyckades perfekt och försåg våra yttrar och anfallare med otaliga välslagna löpbollar. Och inte att förglömma backlinjen som svarade för en prickfri insats, kommenterar Löf.

EIF:s bakre led med stoppern Jenni Virranvuo i spetsen är värda en eloge. Närkamperna där en EIF-försvarare gick förlorade ur leken var minsann inte många till antalet.
    - I dag hade alla den järnvilja som behövs för att det skall bli poäng. Så har kanske inte varit fallet i alla matcher hittills säker backklippan Virranvuo.

Virranvuo var nöjd med hela backlinjens agerande, men ville ändå speciellt berömma spelet framåt.
    - Vi har haft stora problem med målskyttet. Därmed känns det skönt att vi kunde toffla dit några bollar idag..

Ekenäslaget har nu skrapat ihop fem poäng i årets serie, och ligger med en match mindre spelad endast en poäng efter nästjumbon KoPa. Det säger sig självt att mycket står på spel då lagen drabbar samman på centrumplan på lördag.
    - Mycket står på spel. Men efter dagens trepoängare är vi på gång. Jag tror på tre nya poäng på lördag, säger tränaren Löf.