fotboll gronFotboll
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon

Match mot serie fyran

Idag (22.9) är det dags för EIF:s damer att spela sin följande match, då de möter JäPS/2 borta. EIF var i serieledning, men i tisdags gick Team Vanpa (1 match mera spelad) upp som etta då de vann mot HJK/United.

EIF är alltså för tillfället tvåa, medan JäPS/2 ligger på fjärde plats. De grönvita damerna är förberedda på en tuff match.

- Precis som senaste matchen mot HIFK/Stadin Mimmit, så blir det här garanterat också en hård kamp där båda lagen vill vinna. JäPS/2 är ett lag som inte har gjort speciellt många mål framåt, men de har heller inte släppt in många mål bakåt. Vi kommer antagligen att möta ett ganska försvarsbetonat lag som spelar med mycket folk under bollen och gör det trångt för vårt anfall, tror EIF-tränaren Marco Werner.

Skall EIF kunna ta poäng med sig, och helst tre stycken, från denna match är det viktigt att gå in på planen med rätt inställning.

- Även om vi har många vinster bakom oss tar vi ingenting för givet - när man börjar en ny match spelar det ingen roll hur de tidigare matcherna har slutat, varje gång startar man från noll och måste göra det jobb som krävs. Tabellen är jämn och det ser ut att bli en hård kamp om div.3-platserna. Varenda poäng är viktigt. och vi måste fortsätta vara fokuserade och utnyttja våra styrkor. I den kommande matchen mot JäPS/2 skall vi som vanligt försöka hålla mycket boll och vara rörliga och få igång ett bra passningsspel. När JäPS/2 har bollen skall vi försöka bryta och vända spelet vid rätt tillfälle, och utnyttja de situationer då de inte är organiserade i sitt försvarsspel så att vi kan komma till lägen där vi har numerärt övertag. Kommer vi upp till vår vanliga nivå och får igång vårt eget spel är jag inte särskilt orolig, men sådant sker inte automatiskt utan alla måste vara beredda på att jobba hårt.

Sin nästa hemmamatch spelar EIF-damerna onsdag 27.9 kl. 20.00, då NJS/Femmes besöker Ekenäs och Centrumplan.
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon