Ny förlust för damerna

matchrapport_knappEIF gick på en ny tung förlust i senaste omgång. YIlves från Ylöjärvi for iväg med poängen efter en 1-3 vinst på centrumplan. På förhand sett var det en av de matcher som laget borde ha haft alla chanser att ta tre poäng i. Tyvärr gjorde laget den här dagen ingen bra match. Inget verkade fungera spelmässigt och ofta resulterade spelöppningarna till att laget gav tillbaka bollen åt gästerna. Laget kämpade och försökte men någon större tanke i spelet fanns inte. Gästerna å sin sida visade stundvis upp ett fint passningsspel.

Redan i den femte minuten slarvade hemmalaget  i mittförsvaret och gav en sidledspassning framför eget straffområde som motståndarnas Jenni Halki tackade för och sköt in. Efter gästernas 0-1 hände inget märkvärdigt i första halvlek förutom att gästerna på en hörna var nära att gå till en 0-2 ledning. I andra halvlek ändrade tränarna, som i Alf Löfs frånvaro ansvarade för matchen, Tomi Salo och Petri Allen lite på uppställningen och försökte satsa mera framåt. Tyvärr straffade det sig i form av två mål bakåt. Mittfältet och försvaret hängde inte med i en snabb kontring där Eve Reponen gjorde 0-2 i ett friläge och strax efter sköt Jenni Halki 0-3 på distans. Efter det här kom EIF starkt in i matchen och för första gången skapade man tryck mot gästernas mål.

Mimmi Björklund som debuterade för året reducerade till 1-3 efter att hon på egen hand jobbat fram läget som hon avslutade mycket snyggt genom att lobba över målvakten. Tyvärr blev det slutresultatet. Debutanten Mimmi Björklund var det enda glädjeämnet i den här matchen. Tränarna har för tillfället ett styvt jobb att hitta 11 riktigt duktiga spelare i inledningselvan.

Tyvärr är det så att luckorna efter de sju ordinarie spelarna som försvann efter fjolåret är svåra att fylla och återväxten ur gruppen 16-17-åringar är för tillfället kvalitetsmässigt för tunn. Det visade dagens match tydligt. Föreningen måste sitta ner och fundera på hur det här skall lösas för att vända på den negativa trenden. Helt klart behövs minst 3-4 rutinerade spelare till truppen annars blir det svårt att hålla platsen i division 2. Nu följer en två veckors paus från matcher vilket ger tid att fundera på hur man tänker fortsätta säsongen.

Laguppställning: Felicia Jensén, Josefine Sjöblom, Jenni Virranvuo, Linda Grundström, Ivonne Ruiz-Olate, Mia Bäckström, Josefine Sundqvist (70 Linda Lehtikangas), Desiree Lindholm (45 Josefine Lindbom), Mimmi Björklund, Paulina Laiho (75 Sofia Kajander).