B16-pojkarna spelade 0-0 i Lahtis mot Reipas B2

Ekenäs IF:s B16-juniorer spelade oavgjort 0-0 på Kristi himmelsfärdsdag (13.5) i fotbollsdistriktets regionserie mot FC Reipas B2. Matchens spelades på konstgräsplanen i Kukkula i Lahtis. EIF fick Christoffer ”Moffe” Koschinski utvisad i macthens slutskede och han är nu i spelförbud i ett par veckors tid.
    - Utvisningen var helt ofattbar. Moffe fick direkt rött. Han gjorde sig inte skyldig till något fult tilltag, stannade upp en Reipasspelares framfart. I situationen före blev Moffe själv fult kapad utan att domaren reagerade, sade EIF:s tränare Bosse Koschinski efter matchen.

Han konstaterade, att domararbetet även annars var under all kritik.
    - För det första fanns det bara en assisterande domare och huvuddomaren förstås. Och situationen där Moffe blev utvisad inträffade just på den sidan där det inte fanns någon assisterande domare.

När Christoffer Koschinski blev utvisad spelade han center. Han började matchen i mål, men ersattes i pausvilan av Ben Nybondas. Koschinski berättar, att EIF i den första halvleken hade ett ganska bra grepp om spelet, medan Reipas förde matchen i den andra.
    - Vi fick nog ligga på försvar i den andra halvleken, men vi lyckades ju hålla tätt.

Sin nästa match spelar B16-pojkarna på konstgräsplan i Karis torsdagen den 20:e maj klockan 19.30 mot Gnistan från Helsingfors. BA

EIF mot Reipas B2: Christoffer Koschinski; Johan Nilsson, Max Arnkil, Robert Rehnström, Simon Haglund; Lo Hägerfelt, Daniel Bäckroos, Robin Söderlund, Christoffer Lindholm; Oscar Sundström, Ferdinand Lassenius. Av bytesspelarna deltog: Ben Nybondas; Sebastian Lindroos, Anton Karlsson.