B17-pojkarna inledde division 1 med stor seger i Tammerfors

Ekenäs IF:s B17-pojkar inledde seriespelet på lördagen (24.4) med att bortavinna över TPV/2 med hela 6-1 (1-0). Matchen som ingår i division 1, zon B, spelades på konstgräsplanen på Pyynikki stadion och var igen en gång ett bevis på att det här laget kan vinna fast spelet inte löper till hundra procent.

- Kanske var pojkarna en aning nervös i första halvleken. Andra halvleken gick redan mycket bättre och visst var det här en skön seger, sade en nöjd Peter Haglund, tränare för EIF:s B17-pojkar.

Enligt honom hade mittfältsspelaren Robin Sid inte sin bästa dag på grund av magsmärtor och Robert Rehnström kunde inte medverka från start på grund av samma slags krämpor.

- Visst var det bra att vi kunde vinna trots det och att de övriga spelarna i laget gjorde en bra match, sade Haglund utan att lyfta fram någon enskild spelare i den här matchen.

Speltiden i B-juniorernas matcher är 2x40 minuter. I seriepremiären nätade Kristian Nordblad två gånger, medan Ville Sevon, Robin Sid, Jonathan Törnroos och Christoffer Lindholm gjorde var sitt mål.

Sin följande match spelar B17-juniorerna i Raumo söndagen den andra maj mot Pallo-Iirot. Hemmapremiär i division 1 blir det den 8:e maj mot TPS/2. På vilken plan den matchen spelas är ännu oklart. BA

EIF B17 mot TPV/2: Christoffer Koschinski (41 min Ben Nybondas); Simon Haglund, Benjamin Hoffrén, Dennis Lindroos, Joel Lahtivuori; Robin Sid, Max Arnkil (60 min Anton Karlsson), Ville Sevon, Christoffer Lindholm (75 min Robert Rehnström); Jonathan Törnroos (41 min Oscar Sundström), Robin Söderlund (51 min Kristian Nordblad).