Ny seger för B17-pojkarna

B17-pojkarna tog en ny seger på söndagen den andra maj i Bollförbundets division 1, zon B. I en match mot Pallo-Iirot på Äijänsuon stadion i Raumo vann EIF med siffrorna 1-0 (1-0). Matchens enda mål kom i första halvlekens 17:e spelminut efter ett fint anfall från högerkanten. Målskytt från rätt nära håll var Oscar Sundström. Han chippade bollen över Raumolagets utrusande målvakt. Robin Sid gav den målgivande passningen, men före det hade EIF sågat upp hemmalagets försvar med snabba en och två beröringspassningar. Matchen var tudelad. I första halvleken dominerade EIF och kunde kanske ha gjort ett eller ett par mål till. I den andra halvleken fick hemmalaget medvind och kunde också pressa EIF på försvar.
    - I slutet hade faktiskt Moffe (målvakten Christoffer Koschinski) lite mera jobb, men han tog alla skott och försvaret höll i övrigt tätt, sade tränaren Peter Haglund efter matchen.

Han sade att underlaget matchen spelades på förorsakade lite problem för EIF.
    - Underlaget kändes lite konstigt i början tyckte pojkarna.