Ny seger för EIF:s B17-pojkar

Ekenäs IF:s B17-juniorer (födda 1993 eller senare) går från klarhet till klarhet i Bollförbundets division 1, zon B. På onsdag (12.5) tog laget sin fjärde seger på lika många matcher. Esbolaget Honka/2 fick se sig besegrat med siffrorna 1-0 (1-0) i en match som spelades på konstgräsplanen i Karis.

Målskytt för EIF var denna gång Robin Sid i den 35:e match minuten. Han rundade 2-3 Honkabackar och sköt bollen i vänstra hörnet i gästernas mål. Skottet kom från cirka 15 meters avstånd.

juniorer_nyheter_15_05_2010

EIF:s tränare Peter Haglund var nöjd över segern, fast han skulle gärna ha sett att hans lag skulle ha avgjort matchen redan i första halvkeken,
    - Vi borde ju förstås ha utnyttjat våra målchanser bättre. I den andra halvleken tappade vi vårt eget spel och gick med i deras takt, sade Haglund.

EIF:s målvakter, Christoffer Koschinski i den första och Ben Nybondas i den andra halvleken, hade inte särskilt mycket att göra, men skötte sitt jobb med all heder. Honka/2 satsade mest på kontringar, medan det nog var hemmalaget som förde spelet matchen igenom. Honka/2 sprang flera gånger i offside i matchens första halvlek, mycket tack vare EIF:s duktiga försvarslinjes Joel LahtivuoriMax ArnkilBenjamin HoffrénSimon Haglund smarta spel. På mittfältet spelade speciellt Robert Rehnström riktigt duktigt. I andra halvleken gjorde EIF många byten, i själva verket fick samtliga sju reserver speltid, men detta försämrade inte hemmalagets spel. EIF tog en välförtjänt seger och möter inkommande söndag (16.5) Musan Salama i Björneborg.

MuSa har i sina tre första matcher tagit en seger och förlorat två gånger (Haka-MuSa 5-0, MuSa-TPS/2 0-4, MuSa-Honka/2 2-1). Enligt EIF-tränaren Haglund kan det bli en tuff match i Björneborg.
    - Det finns ju inga lätta matcher i den här serien. Och sedan vet vi ju inte vilka spelare vi har tillgång till heller. Men, jag tror att MuSa inte är ett så hemskt hårt lag, spekulerade Haglund. BA