fotboll gronFotboll
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon
  • Juniorer
  • Aktuellt
  • Sista matcherna spelade i Örebro, lagen åter hemma

Sista matcherna spelade i Örebro, lagen åter hemma

Lagen har idag (måndag) återvänt från Örebro cupen. En välarrangerad turneringe som spelades i varmt och fint väder.

Under lördag och söndags spelades de sista matcherna. Lördag förmiddag inleddes med de sista gruppmatcherna och på eftermiddagen fortsatte spelet med slutspelsmatchern.

Pojkar 2003 kämpade tappert under hela turneringen

Lördagens spel inleddes mot Diggtuna GIF på Rosta gärdet, dvs själva turneringscentret med otaliga gräsplaner tätt intill varandra. En bra plats att uppleva hela turneringen på. Digtuna var det starkare laget och vann med 4 - 1. EIF pojkarna gick vidare till B-slutspel och spelade sextondelsfinal mot Saltsjöbadens IF. Motståndarna inledde starkast och gjorde ett mål efter 7 minuter. Sedan var det EIF:s tur att göra mål. I den 12 minuten kvitterade Jonathan Ekman till 1 - 1. Samma spelare utökade till 1 - 2 några minuter senare. Ännu före halvtid jämnade Saltsjöbadens IF till 2 - 2. I den andra halvleken fullbordade Jonathan Ekman sin hattrick då EIF gick upp i en 2 - 3 ledning. Tyvärr räckte detta inte då Saltjöbandes IF var det starkare laget och gjorde ännu två mål. Matchen slutade 4 - 3 och turneringen var över för pojkarnas del.

Flickor 2003 vann i sista gruppsspelsmatchen

Den sista gruppspelsmatchen startade 11:00 på lördag förmiddag. Flickorna hade fått sova ut och var utvilade inför matchen mot IK Frej Täby. Redan  från inledningen av matchen visade EIF flickorna att de ville vinna. Man pressade på så gott som hela tiden mot IF Frejs mål, flera bollar gick tätt förbi målet och ett slutade till och med i målets sidonät, men bollen ville inte in i mål. Däretmot var det IF Frej som under ett av sina få anfall var det lag som inledde målgörandet. En bolltappning i mitten av plan och motståndarlaget kom åt att löpa förbi försvaret och slå in bollen bakom en utrusande målvakt.

Det här var en klar tändning för EIF flickorna, efter detta gav de inte mycket mera utrymme åt motståndarna. Bara fyra minuter efter 0 - 1 målet kvitterar Elin Hultgren till 1 - 1. Minuten sendare skjuter Rebecca Skog ett hårt skott från cirka 25 meter på höger kant, bollen går över målvakten och landar i måtståndarlaget mål. En snabb matchvändning och en rättvis 2 - 1 ledning i halvtid. Andra halvlek fortsatte där den första slutade. EIF pressade omot Frej målet och då det var spelat cirka 5 minuter in i andra halvlek gör Lisa Estlander EIF:s tredje mål. i den 35 minuten fastställer Loviisa Rima matchens slutresultat genom att slå in 4 - 1 för EIF.

DSC 8356
EIF:s Frida Lassander i kamp om bollen mot IK Frej Täby

Flickornas sista match, dvs åttondelsfinal spelade man mot BK 30. Motståndarlaget var ett ganska starkt lag, inte så mycket bättre spelmässigt med betydlig löpstarkare. Man hade snabba forwards och en mycket säker mittback. Inledningsvis hängde EIF riktigt bra med, laget skapade även flera farliga chanser men ingen som var så bra att bollen skulle gått i mål. BK 30 gjorde matchens första mål i första halvlek och till pausvila gick man i en 1 - 0 ledning. I andra halvlek märkte man av turneringströtthet och en del småskador. Spelarna hängde inte riktigt med mera och felpassningarna blev flera. Trots det kämpade man på jätte bra, men det räckte inte till då BK 30 ökade sin ledning cirka 10 minuter före slutsignalen. Slutresultat 2 - 0 till BK 30.

Pojkar 2004 tredje i gruppen

Pojkarna spelade sin sista gruppsspelsmatch på lördag morgon klockan 08:00. Normalt brukar lagen vara rätt så sega den här tiden på morgonen, men inte EIF P04 då man mötte Älta IF svart. Laget inledde matchen piggt och var bra med i matchtempot. Spelet böljade fram och tillbaka över planen men inget av lagen kom åt att göra mål. Lagen gick till halvtidsvila med 0 - 0 på resultattavlan. Andra halvlek fortsatt rätt så långt i samma tecken som första halvlek. Det var Älta IF som drog det längre strået då de gjorde matchens enda mål cirka 3 minuter före matchens slut. Slutresultat 1 - 0 till Älta IF svart.

DSC 8604

Pojkarna fortsatte spelet på lördag eftermiddag då man fortsatte med C-slutspel och åttondels final. I den matchen mötte man BK Forward. Motståndarlaget visade sig vara ett relativt välspelade och samspelt lag. Laget hade en klar spelide där man förde upp bollen i mitten och sedan gav bollen vidare åt snabblöpande mittfältare. Det var under ett av dessa anfall motståndarlaget kom till att föra in bollen i målområdet där en spelare sedan kunde bredsida in 1 - 0 målet. Detta resultat höll sig turneringen ut och BK Forward gick vidare i slutspelet.

Pojkar 2005 spelade vidare under lördag och söndag.

Det yngsta EIF laget på plats fortsatte sina matcher under lördag och söndag. EIF P05 deltog med två lag i serien P05 matcher. Detta betydde att man inte spelade om poäng och placeringar utan spelade endast matcher där resultatet redovisades.

EIF grön lördag:
EIF - Viljandi JK Tulevik 0 - 3
Åkersberga BK - EIF 1 - 0

EIF grön söndag:
Vendelsö IK - EIF 1 - 2
EIF - Bollstanäs SK 0 - 3

EIF vit lördag:
Enskede IK - EIF 2 - 2
EIF - Adolfsberg IK 6 - 1

EIF vit söndag:
Vendelsö IK - EIF 0 - 2
EIF - Viljandi JK Tulevik 1 - 1

fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon