Tredje segern för B17 förde laget i tabelltoppen i Bollförbundets division 1

Ekenäs IF:s B17-pojkar (födda 1993) går från klarhet till klarhet i Bollförbundets division 1, zon B. På lördag (8.5) tog laget sin tredje seger på lika många matcher i serien. Matchen mot TPS/2 från Åbo slutade 3-1 (0-1).

Samtidigt som matchen var hemmapremiär, var det också gräspremiär för säsongen, eftersom den spelades på gräsplanen i Karis.Trots en viss dominans under första halvleken var det gästerna som gjorde matchens första mål. Målet kom på straff och sköts in av Riku Sjöroos ottagbart bakom Ben Nybondas i hemmalagets mål. EIF hade tre riktigt skarpa mållägen under den första trekvarten. Varken Christoffer Lindholm, Oscar Sundström eller Ville Sevon lyckades dess värre inte peta in bollen från nära håll. I andra halvleken var det hemmalaget som dominerade.

Inbytta målvakten Christoffer Koschinski, samt försvarslinjen Joel Lahtivuori, Max Arnkil, Dennis Lindroos och Simon Haglund höll dock tätt med häljp av EIF:s duktiga mittfält. Kvartetten Robert Rehnström och Robin Söderlund i mitten och Christoffer Lindholm och Robin Sid på kanterna spelade bra i bägge riktningar. Kvitteringsmålet gjorde Christoffer Lindholm på Oscar Sundströms assist i den 49:e matchminuten. I den 56:e minuten frispelade Robin Sid Ville Sevon och denne lade bollen i mål på sitt bergsäkra sätt.

juniorer_nyheter_11_05_2010b

Efter att Dennis Lindroos med ungefär en kvart kvar att spela drog på sig sin andra varning och blev utvisad, fortsatte det en man korta hemmalaget att kämpa. Med ett par minuter kvar att spela punkterade Max Arnkil matchen. Som en viss Ronaldinho i VM-kvartsfinalen mot England 2002, slog han något som påminde om ett inlägg från ett läge på vänsterkanten ungefär tio meter in på gästernas planhalva. Bollen dalade dock i mål, just under ribban och bakom TPS:s målvakt, som i situationen dessutom tappade balansen och föll omkull. Hur som helst - avsiktligt eller ej - var målet fint och har förutsättningar att bli legendariskt.

Den fina segern betyder, att EIF efter tre spelade omgångar toppar serietabellen tillsammans med FC Espoo. Bägge har nio poäng och målkvoten 10-2. Tammerforslaget Ilves är trea på samma poäng och 10-4 i målkvot. BA