fotboll gronFotboll
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon
  • Juniorer
  • Aktuellt
  • Tuffa matcher för EIF:s juniorlag i Örebro cupen

Tuffa matcher för EIF:s juniorlag i Örebro cupen

Första dagen är spelade och  EIF lagen har fått möte mycket tufft motstånd under cupens första speldag.

Här hittar man turneringsresultat

EIF pojkar födda 2003 inledde med att spela mot Nora BK

EIF började matchen piggt och gjorde två fina mål inom de första 5 minutrarna. Nora BK kämpade på och kvitterade till 2 - 2 före pausvilan. Andra halvleken var hård kamp med lägen åt båda hållen, Nico Fagerström i EIF målet räddade många fina lägen. Under de sista minutrarna pressade Nora BK och gjorde ett fint nick mål. slutresultat blev Nora BK 3 och EIF 2 mål.

I den andra matchen mötte man Stockholmsföreningen Djurgården IF, den matchen slutade i en 6 - 1 förlust för de grönklädda spelarna.

Morgontrörra flickor och bra spelarinsatser

Flickor 2003 inledde med att spela mot arrangörsföreningen Örebro SK. Det blev en tuff kamp för de ännu litet resetrötta flickorna. Örebro gick upp i en tidig 2 - 0 ledning. I den första halvleken skulle Örebro flickorna ännu göra två mål till, så lagen gick i en 4 - 0 pausvila. Under andra halvlek kom EIF flickorna bättre in i spelet, efter litet ändringar i speltaktiken med ett tätare spel på mittfältet klarade man av att stoppa upp de mycket snabba och skickliga hemmaspelarna. Slutresultatet blev 6 - 0 till Örebro SK.

I den andra matchen inledde EIF flickorna piggt mot Lindome GIF (Götebörg) och man tog rätt så fort kontroll över spelet. Laget kunde utnyttja det stora tomrummet ute på kanterna. De svenska lagen spelar med ett tre manna mittfält i åldrarna 14 - 15, där spelarna är formade som en triangel på mitten. Detta gör att ytterkanterna blir tomma, vilket det även blev under denna match. EIF pressade på under hela första halvlek men målen uteblev och lagen gick till pausvila med resultatet 0 - 0. Just före pausvilan skedde en olycka där en av EIF spelarna skadade sig rätt så illa, efter besök på det lokala sjukhuset har man konstaterat att resultatet var ett benbrott och ett gipsat ben.

Andra halvlek inleddes således litet vacklande, spelarna var inte helt fokuserade på spelet utan man var mycket orolig för sin skadade spelkamrat. Lindome kom på det viset bättre in i spelet och efter att man spelat halva andra halvleken kom Lindome till att slå in bollen i EIF målet. I det skedet vaknade EIF flickorna till igen och man tog mera och mera över spelet, men bollen ville inte in i mål. Det var däremot Lindome som skulle göra ett mål till i den 51 minuten. Trots en stor EIF press på slutet kom man inte åt att göra mål och Lindome gick segrande ur kampen.

Pojkar 2004 har en vinst och en förlust

De 2004 födda pojkarna inledde turneingen mot Adolfsberg IK Övre. Den matchen slutade i en 2 - 0 förlust. I den andra matchen spelade man mot IK Sirius svart. Matchens första mål kom redan efter 1 minut då Adolfsberg IK gick upp i en 1 - 0 ledning. EIF Pojkarna samlade sig dock fort och kunde efter tre mål av Nico Gabrielsson ta en komfortabel vinst med 3 - 1.

P6160004
På bilden P04 i matchen mot Adolfsberg IK Övre

Pojkar 2005 spelar matcher

En ny regel togs ibruk 2017 inom svensk fotboll. Nämligen att inga lag från 12 år och yngre får spela om placeringar, medaljer eller poäng varken i cuper eller i seriespel. Endast världens största fotbollsturnering Gothia cup i Göteborg har dispans för detta. Även Örebro cupen fick dispans i ett sent skede. Men då hade redan EIF P05 bestämt sig för att man deltar i turneringen med två jämna lag och spelar endast matcher. Lagen spelar två matcher per dag och man redogör endast för resultatet.

EIF vit
Hammarby IF - EIF vit 1 - 5
EIF vit - Värmdö IF 8 - 0

EIF grön
EIF grön  - Bagarmossen Kärrtorp BK 2 - 0
Saltjö Boo IF - EIF 1 - 1

juniorer fredag
Pojkar 05 har bollen mot Bagarmossen Kärrtorp BK
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon