fotboll gronB17
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon

B17 förlorade stort

Det blev ingen vidare start på EIF B17 pojkars match mot VJS från Vanda, då motståndarna gjorde mål efter 2 minuter spelade. Gästerna gjorde en stark första halvlek och vann rättvist med 0-5 (0-3).

VJS var ett starkt lag med bra rörlighet och passningarna gick fram till de egna med bra procent. Laget har en meriterad tränare i Jari Eropaeus, som har 56 A-landskamper bl.a. De kanske inte hade alltför många chanser på mål, men de var desto kliniskare då de fick sina lägen.

EIF hade det kämpigt i den första halvleken, svårt att få bollarna till de egna och VJS press fungerade rätt så bra vilket gav väldigt lite tid med bollen åt de grönvita. Efterhand växte en viss frustration hos hemmaspelarna då de inte fick sitt spel att löpa. Till den andra halvleken hade hemmalaget laddat om batterierna och kom bättre in i matchen. De skapade några lägen men ibland blev skottet för lös och några gånger vinkades de för offside. Till slut kunde VJS ännu göra två mål till och fastställa slutresultatet 0-5.

Det fanns ändå ljusglimtar i EIF trots att många spelade under sin nivå. -02 födda August Björklund stod upp bra på sin högerbacksposition trots att han var huvudet kortare än de flesta han mötte. Brevid honom fortsatte Robin Flinck spela bra och har en ljus framtid om han fortsätter utvecklas likadant, minus från igår får han för den varning han drog på sig för munhuggas mot domaren. Bör dock nämnas att domaren Timo Virtanen knappast gjorde sin bästa match och bl.a. missade när motståndaren kom med fotbottnet för mot Robin Flinck när han sparkade bollen, det var också därför som Robin Flinck var arg på domaren. På mittfältet visade Daniel Enqvist prov på fina tag då han vann många bollar och dela dem lugnt och behärskat.

EIF B17 pojkar spelar sin nästa match fredagen den 12.5 kl. 19:30 i Kyrkslätt mot KyIF. De har spelat tre matcher varav 1 oavgjord och 2 förluster, i tabellen ligger de nästsist.
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon