fotboll gronB17
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon

Lindholm avgjorde för B17

EIF:s B17 pojkar fick den bästa möjliga starten på serien då de kammade hem segern i Dickursby mot TiPS idag. Efter en bra laginsats blev slutresultatet 0-2 (0-2) efter två mål av Simon Lindholm.

Det var första matchen i förbundets serie för laget och tuff match väntades. Så blev också fallet trots att EIF gick i ledning redan i den 8 minuten genom mål av Simon Lindholm. Vid 35 minuter hade Simon Lindholm gjort sitt andra mål för dagen och ställningen 0-2 stod sig matchen ut, en match som var 2 x 40 minuter.

- Detta var en jämn match, båda lagen hade sina chanser där TiPS var speciellt farliga på fasta situationer. Tycker vårt lag försvarade som ett lag och därför har vi en nolla på resultattavlan och sett till hela matchen var vi nog värda segern, sade huvudtränare Robert Wahlstedt.

Simon Lindholm hade spelat en full match dagen innan med Akademin vilket inte var optimalt men sådant som händer då skador och dylikt minskar på trupperna. Därav valde Robert Wahlstedt att vila Simon Lindholm uppe på topp fast han vanligtvis spelar på mittfältet, rätt så lyckat drag så här i efterhand iaf.

- Det var ganska tungt att spela Akademi matchen på lördag och det kändes nog i benen idagens match, men sist och slutligen gick det nog ändå riktigt bra att spela hela matchen idag, sade Simon Lindholm.

- Det känns bra att vinna i premiären och att få med sig de 3 viktiga poängen. Och visst är det roligt att göra mål då de behövdes idag, sade Simon Lindholm.

De 3 poängen värmer också huvudtränaren Robert Wahlstedt som säger att det ju trots allt är fråga om resultatidrott nu då laget spelar i förbundetsserie. Bör också nämnas att TiPS på vintern/våren spelade i ena kvalgruppen till FM-serien men förmådde inte att komma vidare, så TiPS borde på förhand sett höra till de bättre lagen i serien.

Truppen bestod av 2 målvakter + 14 utespelare och alla förutom målvakten Albin Wasiljeff spelade idag.

Öppningselvan: Mehdi El Moutacim (mv), Rasmus Sjöholm, Milton Hagström, Daniel Enqvist (80' Kristoffer Ammondt), Viktor Löfgren (50' Janec Jousmaa), Robert Bäckman (varn.), Robin Flinck, Simon Westerholm (80+2' Robert Ljunggren), Simon Lindholm, Kristo Savolainen, Simon Byman (72' Eric Lönnqvist).

Statistik och tabellen.

Följande match spelar EIF mot FC Jazz från Björneborg följande söndag den 30.4 kl. 13:00 på centrumplan i Ekenäs.
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon