Fotbollssektionen

  Anhängare i Italien

  EIF har fått tillökning av anhängare då grönvitt har en i Italien. För en tid sedan to Andrea Nani kontakt med EIF på facebook och frågade om han kunde få beställa en halsduk till Italien och visst fixade vi det.

  nyhet 2017 03 18bSom sagt så för några veckor sedan tog Andrea kontakt med EIF och nu har han fått sin halsduk. EIF blev lite intresserade av denna händelse och ville fråga lite om hans samlar intresse och dylikt.

  Andrea Nani är född i Piacenza, som ligger i norra Italien ungefär 70 km söder om Milano. Där bor han ännu 47 år senare, nu med sin flickvän Valeria. Han jobbar på en fabrik och han gillar att resa samt att gå på bio. Fotbollslaget han hejar på är såklart Piacenza Calcio 1919. Han är en samlare och det är inte bara fotbolls halsdukar från europa som gäller utan även ölunderlägg, vinylskivor och serieböcker.

  - Jag har älskat fotboll ända sedan liten och det har alltid varit Piacenza Calcio som varit mitt lag, men har också några andra lag som jag sympatiserar med: Millwall FC, Buducnost Podgorica och Lokomotive Liepzig. Själv har jag spelat fotboll i flera år i ett amatörlag vid namn USD Ziano, som kommer från by Ziano Piacentino och det ligger lite utanför Piacenza och har förträffliga viner och mat, sade Andrea.


  Andrea kommer inte exakt ihåg när det han började med samlande av fotbolls halsdukar, men i början var det mest fråga om att få suvenirer från ställen han besökte. Efter en tid bestämde han sig för att få tag i halsdukar från ställen han besökt men inte lyckats få en halsduk ifrån då han var där. Vid slutet av 1990-talet och början av 2000-talet så var det inte så lätt att få tag i halsdukar från forna Sovjet stater och andra länder i östra europa. Nu är läget bättre och han har nu börjat samla på alla halsdukar från europa, vare sig han besökt stället eller inte. Och det har blivit en hel del sedan den första.

  - På min facebook sida "Annan Fooball Scarves" kan du hitta närmare 1.100 halsdukar, men jag tror att jag har närmare 1.500 st., sade Andrea.

  Tyvärr finns dessa i lådor då han inte har utrymme att ha dem framme. Och med 1.500 halsdukar att välja mellan är det svårt att ha någon favorit.

  - Det är inte lätt att hitta en favorit bland alla mina halsdukar..iaf. hör alla min Piacenza Calcio halsdukar dit. Sedan några som varit svåra att få tag i, vissa har roliga historier med sig och genom vissa har jag fått träffa underbara mänskor, sade Andrea.
  rf träningstider 
  rf herrtrean
  rf damtrean 
  rf nylandsdistrikt b
  rf bollförbundet
  rf centrumplan
  rf futisforum
  rf lagledning
  rf föräldrar
  rf julkalender