Fotbollssektionen

  EIF fotboll och RK Fysio ingår samarbetsavtal

  Målet med samarbetet är att långsiktigt utveckla de fysiska färdigheterna hos spelarna. RK Fysio besitter starkt fotbollskunnande och har mångårig erfarenhet av idrottsfysioterapi. Ur spelarens synvinkel tar sig samarbetet former så som fysikträning och både förebyggande och rehabiliterande fysioterapi. Ur lagets synvinkel kan samarbetet ses som en stödform för hela laget, konkret tar det sig uttryck bland annat som workshops för tränare. Avtalets längd är 2+1 år.

  Niklas Busk, verksamhetsledare i föreningen, är mycket nöjd med samarbetet och säger att orsaken till samarbetet handlar om att föreningen internt saknar kunnande inom det här specialområdet.

  - EIF Fotboll utvecklas hela tiden och är nu en så stor förening att vi bör kunna erbjuda våra spelare dessa tjänster, konstaterar Busk.

  Han konstaterar att samarbetet med RK Fysio stöder fysikdelen i föreningens träningslinje, som snart i uppdaterad form är klar. Det handlar alltså om att få in långsiktighet i fysikträningens struktur, med andra ord att ge lagens tränare en grundläggande förståelse och stöd för den åldersvisa fysikträningen.

  - Stöda spelarnas fysiska prestationsförmåga, att förebygga skador och att erbjuda tydlig och kvalitativ rehabiliteringsprocess är målet sett ur vårt perspektiv, säger Oscar Forsström och Kristoffer Silfver på RK Fysio.

  Genom samarbetsavtalet erbjuder RK Fysio bland annat alla medlemmar i EIF Fotboll -10 % och akut tid inom 48 h. Våra lag kommer även att få en grundläggande utbildning om fysträning, anpassat till olika åldersgrupper. Mer om möjligheterna som avtalet medför föreningen, kommer att presenteras i samband med lagledningsträffen på klubblokalen torsdagen 28.11.2019 kl. 18:00. Då finns RK Fysio på plats och berättar bland annat om hur man kan bygga upp lagets fysik nu under vintern, så att den stöder fotbollen på bästa möjliga sätt.
  rf träningstider 
  rf herrtrean
  rf damtrean 
  rf nylandsdistrikt b
  rf bollförbundet
  rf centrumplan
  rf futisforum
  rf lagledning
  rf föräldrar
  rf julkalender