Fotbollssektionen

  EIF hjälper flyktingarna


  Förutom bollar och kläder fortsätter EIF fotboll nu att hjälpa flyktingarna i Raseborg Resort. Nu har man tre stycken med på träningarna 4 gångern i veckan.

  Som sagt så har man tidigare donerat bollar och gamla idrottskläder till flyktingförläggningarna i Mjölbolsta och Antby (Raseborg Resort). Tiden blir dock lång för flyktingarna som väntar på sina assylsökningsbeslut då det inte finns så värst mycket att göra på dessa anläggningar.

  Peter Haglund har varti i kontakt med förläggningen vid Antby och där fört fram att man kan ordna två träningar/speltider för de som är intresserade i EIF:s hall Ekenäs Energi Arena. Bollen ligger nu hos Finlands Röda Kors, framtiden får utvisa om man kan ro det i hamn. Tillsvidare har man tre stycken pojkar med på träningarna från Antby, dessa är Ahmed Abd Al-Salam (3:de från vänster), Ahmed Majed (3:de från höger) och Yasser (7:de från höger).

  Dessa tre har nu varit med i några veckor och efter en lite rostig start har de gått framåt och fått tillbaka sin känsla. Alla tre har spelat fotboll tidigare på varierande nivåer, "lilla" Ahmed har dock mera en futsal bakgrund men klarar sig nog riktigt bra på den gröna planen också. Han är också den som behärskar det engelska språket bäst, Yasser också kan rätt så bra medan "stora" Ahmed inte behärskar det lika bra. Oftast går det med att bara kolla på vad de andra gör men annars så översätter "lilla" Ahmed åt de andra två.

  Gårdagens (lördag 12.12) sena träning hade även med två andra flyktingar från Kyrkslätt, Ali Saadi (2:ra från höger) och Soueb (1:a från vänster). De hade också med sig Hossein Atayi som jobbar för Finlands Röda Kors på förläggningen i Kyrkslätt. Om namnet är bekant så har ni sett det i samband med den inhemska futsal ligan och Golden Futsal Team (GFT) från Esbo. Hur det kom sig att de tre kom till EIF på träning var via kontakten med fystränaren Juha Teuronen.

  Trevliga gossar allihopa och man märker att de nog njuter när de får komma till träningen och spela en stund. I början var de lite blyga men efterhand har de börjat tala mera och även lite temperament har har synts till. Pojkarna säger själv att de är väldigt tacksamma för att få vara med och för den utrustning de fått av EIF.

  Om ni vill hjälpa flyktingarna i västnyland skall man höra av sig till Finlands Röda Kors.
  rf träningstider 
  rf herrtrean
  rf damtrean 
  rf nylandsdistrikt b
  rf bollförbundet
  rf centrumplan
  rf futisforum
  rf lagledning
  rf föräldrar
  rf julkalender