Fotbollssektionen

  IFK Mariehamn var klart bättre i Karis

  Matchen spelades i fina förhållanden på konstgräsplan i Karis, aningen blåsigt men annars fint väder. Publiken fick se IFK Mariehamn spela ut alla sina äss när man vann med 0-7 (0-4). EIF saknade några spelare men hade inte mycket att säga till om i matchen.

  Borta från matchen var Calle Forsström (skadad), Sampsa Timoska (skadad), Niklas Roiha (skadad) och Lucas Mondino (resa). De tre sistnämda har haft rätt centralt defensiva uppgifter och det kanske märktes att just de var borta på lördagen. Nu spelade Matias Astrada och Zacharias Ekström som centrala defensiva mittfältare, en aningen annorlunda roll för de båda.

  Många nya partnerskap var det på planen också, bl.a. Victor Solomon och Lucas Pessanha, Johan Estlander och William Lindqvist. Testspelaren Pessanha hade två lägen att göra mål på, men varken lobben eller nicken hittade nätmaskorna. De två lägena var de bästa EIF hade och därutöver kom man inte till så många avslut.

  I halvtid gjorde man två byten, ut kom Robert Lindqvist och Pessanha och istället för dem Benjamin Källman och Fisnik Gerxhaliu. Ungefär i mitten av andra halvlek kom Solomon ut och Christoffer Lindholm in, Astrada ut och Joel Lahtivuori in.

  Så det finns en hel del att slipa på ännu för herrarna, men man har kommit igång bra med träningar och dylikt. Nu är det tre veckor kvar tills serien startar borta mot Gnistan i Åggelby.
  rf träningstider 
  rf herrtrean
  rf damtrean 
  rf nylandsdistrikt b
  rf bollförbundet
  rf centrumplan
  rf futisforum
  rf lagledning
  rf föräldrar
  rf julkalender