Fotbollssektionen
merainformation2019 anmäldighär2019
information2019 anmaldighar2019b
  • Sektionen
  • Aktuellt
  • Lyckat matchevenemang mot HIFK

Lyckat matchevenemang mot HIFK

Den lilla detalj som grämer och en miss som vi tar på vårt konto är vi inte hade tillräckligt många och stora utetoaletter (bajamajor) för HIFK:s anhängare. Men vi fick värdefull kunskap om hur sådana här evenemang i fortsättningen skall arrangeras.

Det här säger Peter Haglund, herrlagets manager, när han summerar ihop plus och minus efter lördagens toppdrabbning i fotbollsettan mot Helsingfors IFK.

Betyder det att kissnödiga HIFK-anhängare fick stå länge i kö för att vänta på sin tur?
– Det kan uppfattas som en onödig detalj. Men för oss är det en viktig poäng och någonting som vi helt säkert kommer att notera till kommande hemmatcher. Små, små missar, men inte några stora, säger Haglund.

DSC 3599
Foto: Fotofabriken, Crisse Ryhänen

EIF hade rustat upp ordentligt med ordningsmän. Också polisen med patruller var på plats. Arrangemanget förlöpte utan sammanstötningar. Matchen klassades som en högriskmatch.

– Det är inte vi som bestämmer om det är en högriskmatch eller inte. Den bedömningen kommer alltid från Fotbollsbollförbundet. Vi måste agera efter det.

Ingen till sjukhuset, och polisen behövde inte haffa någon av HIFK:s anhängare efter matchen?

– Framför allt polisen, men också en del av ordningsmännen agerade proffsigt. Det lät Stadin Kingit ha det trevligt på sitt sätt, utan att provocera. Ett perfekt jobb.

Fick ni extra kostnader?
– Jo, tyvärr.
Vem står för dem?
– Det är vi som står för dem. Jag vill inte här säga här hur mycket pengar vi måste punga ut med. Men en betydande del är det, säger Haglund.

DSC 3537
Foto: Fotofabriken Crisse Ryhänen

Han är däremot helt nöjd med publiksiffran. Nästan 1 300 (1295) hade bänkat sig kring centrumplanen.
– Vi hade också en bra inkomst från den här matchen. Det sticker jag inte under stol med. Vi har ju sålt drygt 700 säsongkort på förhand. Och alla åskådare mellan 800 och 1 300 betyder extra klirr i kassan. Dessutom höjer det ordentligt på vårt medeltal för hemmamatcherna, säger Haglund.

Han är inte hittills direkt missnöjd med uppslutningen kring hemmakamperna. KTP och HIFK har i medeltal lockat drygt 700 åskådare.
 – Mot Helsingfors IFK hade vi nästan 1 300 åskådare. Det betyder dubbelt upp mot en ”vanlig” hemmamatch, säger Haglund.
rf träningstider 
rf herrtrean
rf damtrean 
rf nylandsdistrikt b
rf bollförbundet
rf centrumplan
rf futisforum
rf lagledning
rf föräldrar
rf julkalender