Fotbollssektionen

  Taggade Raseborgsrivaler intar Centrumplanen

  Blir det grisfest eller lövkrattning på Centrumplanen i kväll? En match med mycket känsla kan vi åtminstone vänta oss då EIF:s akademilag möter BK-46 i ett efterlängtat division III-derby.

  BK ligger för stunden fyra i serien med 11 poäng mot serieledande Atlantis 18 poäng. EIF Akademi är åttonde med 7 poäng. Oavsett tabelläget torde båda lagen komma taggade till drabbningen. BK-46 spelade oavgjort mot HPS hemma i Karis för en vecka sedan – ett resultat som lämnade en något bitter eftersmak. Akademin förlorade klart mot serieledaren Atlantis i fredags, men sifforna ljuger lite: EIF gjorde en bra första halvlek med 0-0 som pausresultat.

  Och frågar man tränarna så är det derbyt en efterlängtad händelse.

  - Jäkligt bra feelis. Hela laget har väntat på den här matchen ända sen vi körde i gång i vintras, säger Johan Estlander i EIF.

  - Roligt med ordentligt derby igen. Det lär bli en hård match, mycket kamp och förhoppningsvis mycket publik och bra stämning, säger BK-tränaren Oscar Hafström.

  Estlander tror att Akademin kommer att ha ett bra lag på benen med några förstärkningar från herrarna.

  - Men stommen är helt klart egna juniorer. Det blir en rolig utmaning för dem att få spela en sån här match inför stor publik, säger han.

  I BK har några spelare drabbats av förkylning och det är oklart om alla kommer att hinna återhämta sig.

  - Annars inga större problem, konstaterar Hafström.

  Estlander unnar sina spelare derbyupplevelsen.

  - Jag har bara fina minnen av dem. Det är alltid mycket publik och sjukt bra stämning. Tack vare dessa matcher utvecklades fotbollen här i regionen och rivaliteten hade stor betydelse för att EIF spelar på den nivån de gör i dag.

  Kom med och dela denna upplevelse! Avspark klockan 18.30.
  rf träningstider 
  rf herrtrean
  rf damtrean 
  rf nylandsdistrikt b
  rf bollförbundet
  rf centrumplan
  rf futisforum
  rf lagledning
  rf föräldrar
  rf julkalender