Fotbollssektionen

Andra segern för damerna

Efter en lite trögare start vaknade EIF damerna till liv i den andra halvleken och gjorde 4 mål vilket betydde ett slutresultat på 4-2 (0-1). LePa/B hade väldigt lite att säga till om i den andra halvleken.

Matchen började i fint vår väder med sol och ganska vindstilla väderlek. Endast några minuter in i matchen kunde LePa/B göra sitt första mål för dagen genom Anna Salmi. Hela första halvlek var väldigt tamt av EIF damerna.

- Flickorna gick inte in i närkamperna i den första halvleken och spelet överlag var inte riktigt så bra i den första halvleken, sade huvudtränare Marco Werner.

I den andra började det hända då det sågs hela fem mål, det första var av Mimmi Björklund som kvitterade till 1-1. Samma dam gjorde ännu 2-1 litet senare vilket gav stora applåder och jubel från den talrika publiken. Sedan kanske EIF damerna lade av lite på takten, då det tills dess endast spelats på LePa/B:s halva av planen. Då slapp samme Anna Salmi till att runda EIF-målvakten Jenni Möller och kunde rulla in kvitteringen 2-2.

- Vi talade i halvtid att vi måste vara mera aggressiva i nerkamperna och spela bollen bättre till varandra. Och det såg betydligt bättre ut i den andra halvleken. Kan också vara att förra matchen spelade lite in då vi inte riktigt fick motstånd i den och inte var riktigt tända till denna. Men flickorna vände matchen och jag är nöjd med resultatet, sade Marco.

Mimmi Björklund var farligt med sin aggressiva spelstil och snabba löpsteg, hon avgjorde matchen också då hon lade två bollar till vilket gav slutresultatet 4-2. Men hela lagspelet överlag blev betydligt bättre i den andra halvleken och där visade EIF damer att de nog kan spela fotboll fast det var lite trögt i början.

Sin nästa match är också en hemmamatch, fredagen den 12.5 kl. 19:00 möter EIF damer esbolaget Tikka på centrumplanen i Ekenäs. EIF damerna leder för tillfället tabellen just före Tikka, EIF:s mål är att komma till höstens avancemnagsgrupp och för det behövs en placering bland de tre bästa i tabellen.