fotboll gronFotboll
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon

Damerna föll mot serieledaren

Förra veckans onsdag (5.9) mötte EIF:s fotbollsdamer serieledaren Kasiysi/Hiki. Matchen spelades på Centrumplan och slutade med en 1-3-förlust för hemmalaget.

EIF kom till spel med en väldigt tunn trupp, så utgångsläget var långt ifrån det optimala. Så här säger EIF-tränaren Marco Werner om matchen:
- Ännu ett par dagar innan matchen såg spelarläget helt okej ut, men sedan droppade det av en del spelare av flera olika orsaker. Under själva matchdagen klarnade det att vi hade endast två bytesspelare, och sedan hade vi ännu oturen att en spelare skadade sig strax innan matchen så sist och slutligen hade vi endast tolv namn på listan.

Trots att EIF saknade många spelare, var det hemmalaget som inledde piggast.
- Vi spelade en riktigt bra första halvlek - jag skulle vilja påstå att det var en av säsongens bästa halvlekar överlag. Vi rullade boll och var rörliga och kom till helt okej lägen. Vi var det dominerande laget på planen under de första 45 minuterna, men trots det var det ändå Kasiysi som först kom igång med målgörandet. Målet kom via en miss av vårt försvar, då motståndarna slog in en långboll över vår backlinje som fortsatte stiga istället för att i det läget falla ner.

EIF fortsatte kämpa på bra trots baklängesmålet, och efter en stund kom också kvitteringen. Felicia Gröning hade vid det skedet slagit flera bra hörnor som Kyllike Soomets var först på, men ingen av nickarna resulterade i mål. Målet kom istället då en av motståndarna styrde in en hörna i eget mål, och lagen gick till pausvila med resultatet 1-1.

I andra halvlek blev det sedan motigare för hemmalaget, som inte alls hade samma flyt som i början av matchen.
- Den enkla förklaringen är väl att vi tröttnade. Vi har tränat alltför dåligt för att orka för fullt i 90 minuter med endast en avbytare. Vi kämpade nog, men blev hela tiden lite efter. Kasiysi var inte på något sätt spelmässigt överlägsna, men de hade snabba anfallare som låg rätt i position och väntade på löpbollar från mittfältet. När vi inte längre hade samma kontroll över mittfältet som i första halvleken så fanns det utrymme för motståndarna att slå bollar in bakom vår backlinje, och trots att vårt försvar kämpade bra så tröttnade vi och hann inte med alla gånger.

Kasiysi kom åt att näta två gånger i andra halvleken, emedan det inte blev flera mål för EIF - slutresultatet skrevs således 1-3.

- Överlag var det nog en godkänd insats av oss, åtminstone med tanke på utgångsläget. Vi gjorde vad vi kunde och gav aldrig upp. Visst harmar det att förutsättningarna inte var de bästa och att vi inte orkade bjuda upp till kamp ända till slut, men nu blev det så här denna gång. Vi jobbade ändå till slut, och speciellt backlinjen hade en hel del att stå i under slutet av matchen. Saana Laine stod för en riktigt stark insats på mittfältet under första halvleken. Matchens lirare blev denna gång mittbacken Josefine Sundqvist.

EIF-damernas säsong fortsätter söndag 16.9 med en bortamatch mot JäPS.

Truppen 5.9: Jenni Möller (MV), Emma Westerdahl (C), Josefine Sundqvist, Felicia Gröning, Jill Illman, Victoria Sundblom, Ida Westerlund, Kyllike Soomets, Mimmi Björklund, Janina Broman, Desiree Lindholm, Saana Laine
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon