fotboll gronFotboll
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon

Damerna förlorade mot JäPS

I onsdags (6.6) spelade EIF:s fotbollsdamer sin åttonde match för denna säsong, då JäPS besökte Centrumplan. Tyvärr slutade matchen i första förlusten på hemmaplan sedan de grönvita damerna körde igång i div. 4 våren 2017. JäPS åkte hem tillbaka med en 3-0-seger i bagaget.

- JäPS var helt enkelt bättre idag, och var välförtjänta av sin trepoängare. Vi gjorde vad vi kunde, men den här gången räckte det inte till, konstaterar EIF-tränaren Marco Werner.

EIF-damernas utgångsläge inför matchen var långt ifrån det bästa. Utöver att laget drabbats av skador tidigare under säsongen, så var det flera spelare som saknades denna match p.g.a. resor och annat program. NuPS-spelarna kunde tyvärr heller inte medverka p.g.a. matcher på annat håll. Dock fanns det också positiva nyheter i EIF-lägret, då man fått med ett gäng nygamla spelare som nu gjorde comeback i denna match.

- Josefine Sjöblom, Victoria Sundblom och Marie Börman har kommit med i laget under de senaste veckorna, och det är vi naturligtvis väldigt glada över och välkomnar dem varmt. De har alla hållit paus från fotbollen några år, men bidrar med en hel del rutin till vårt annars ganska unga lag. Också Hanna Kultanen, som ifjol spelade i laget men i höstas flyttade till Sverige p.g.a. studier, medverkade i onsdags. Det betyder att vi för tillfället har en väldigt bred trupp, men utmaningen är att spelarmaterialet växlar ganska mycket från match till match och det är svårt att hinna bli riktigt samspelta - speciellt eftersom vi tyvärr är ganska dåligt med gäng på träningarna, säger Werner.

I den senaste matchen kämpade EIF-damerna bra, men motståndarna var helt enkelt bättre den här gången.

- JäPS var ett välorganiserat lag, som var både starka, snabba och låg rätt i sina positioner hela tiden. Vi gjorde vad vi kunde, men låg oftast ett steg efter. Trots tre insläppta mål jobbade vårt försvar ändå bra, och Victoria Sundblom och Marie Börman slet hårt på mittfältet i hela 90 minuter - det blev ingen mjukstart för dem i deras comeback. Vi kom egentligen inte till några farliga lägen alls i den här matchen, medan JäPS skapade betydligt flera målchanser. Jenni Möller i vårt mål hade fullt upp, men kan inte på något sätt beskyllas för den här förlusten. Det är bara att inse och medge att vi mötte ett bättre lag den här gången.

Av våromgången återstår ännu tre matcher för EIF-damerna.

- Det jag hoppas på är att vi nu skulle få ordentligt tränat under de sista veckorna innan pausen. Vi har ett bra spelarmaterial och en stor trupp, men vi behöver träna tillsammans för att få spelet att fungera så bra som möjligt i matcherna. Det har varit en ganska turbulent vår med stora variationer i trupperna från match till match, så visst är det en utmaning att hela tiden söka nya lösningar och kombinationer. Förhoppningsvis hinner vi få läget lite mera stabiliserat till höstomgången.

Förutom de nygamla spelarna som gjorde comeback i den senaste matchen, så fanns det också några andra nya namn i protokollet i onsdags.

- Vi hade också med några yngre flickjuniorer, som gjorde sina första inhopp i damlaget. Med tanke på damlagets framtid är det viktigt att det efterhand fylls på med spelare underifrån, så det här var ett första steg för dessa flickor. De klarade sig bra, och jag hoppas det var en positiv upplevelse för dem och att de trivdes med att vara med i gänget.

Matchens lirare blev denna gång Jenny Sundblom, som tillsammans med mittbacksparet Emma Westerdahl igen stod för en stark insats.

Truppen 1.6: Jenni Möller, Kyllike Soomets, Jenny Sundblom, Emma Westerdahl (C), Jill Illman, Carmela Grönqvist, Victoria Sundblom, Marie Börman, Znar Ismaelsson, Janina Broman, Ida Westerlund, Hanna Kultanen, Felicia Gröning, Josefine Sjöblom, Josefin Ginlund, Anna Björkqvist, Rebecca Skog, Elin Hultgren
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon