Fotbollssektionen

Damerna gjrode det som behövdes mot seriejumbon

Tabellen spökade med hemmalaget, detta när man på hemmaplan mötte tabell jumbon MaPS och man själv var serieledare. MaPS hade förlorat alla sina tre matcher i inledningen av säsongen emdans EIF gjort tvärtom. Man skulle även vinna denna efter tre mål i den andra halvleken mot noll för MaPS.

Första halvlek bjöda på några chanser för EIF, men främst blev det svaga spelet kvar i minnet. Man passade bort bollen otaliga gånger och kunde inte utnyttja de områden som blev framför MaPS försvaret samt bakom det. Bortalaget hade också en rätt klar taktik med en på topp och resten nere. De försökte sig på kontringar men de var inte vidare lyckade. Speciellt i första halvlek var att Emilia Ekholm stod i målet, detta efter att Mia Bäckström skadade foten på tisdagen. Det var nämligen tänkt att hon skulle stå första halvlek för man visste om att Jenni Möller hade arbetsförhinder och ej kunde stå första halvlek. Ekholm blev dock inte farligt sysselsatt, men skötte de gånger hon blev påkallade fint. Hon styrde även spelet rätt bra från sin position.

Första målet uppstod först i den 62:ra minuten. Detta efter att Marie Börman väggat sig igenom med Alexandra Sundblom på vänster kant, varpå hon gav ett inlägg som blev aning högt och långt. Dock inte för Fanny Kainulainen som hann upp bollen innan den gick över kortlinjen, spelade den bakåt åt Sofie Tuomela (en av lagets två studenter för i år) som enkelt kunde bredsida in bollen.

Efter att man äntligen fått hål på MaPS forstatte man. Bollen var uppen på vänster kant, men man valde att gå ner igen via A. Sundblom som gav en långboll över till Emilia Allén (den andra studenten för i år i laget) som avancerade lite på sin höger kant. När hon såg upp märkte hon Anna Portin som låg vid bortalagets försvarslinje, gav en lång hög boll dit som Portin eller försvaren nickade i mål förbi en utrusande Katri Yrjölä i MaPS målet. Om Portin rörde eller inte i bollen, så var det ändå hon som störde tillräckligt för att försvararen inte skulle kunna nicka undan ordentligt.

Laguppställning

14 minuter efter att 1-0 såg dagens ljus (som man inte såg mycket av, väldigt blåsigt och små regnigt) var det dags för sista "baljan". Detta uppstod efter ett snabbt inkast av Kainulainen till Portin på höger kant, varpå Portin gav ett inlägg som dock kunde rensas av försvaret. Icke längre än till Kyllike Lindholm (fd. Soomets) som nickade tillbaka och när motståndaren inte kunde bestämma sig för vad man skulle göra med bollen steg A. Sundblom fram och sparkade in bollen i mål.

Matchen bjöd inte på något finlir, men man gjorde det som behövdes. Nästa match är inkommande lördag i Åbo mot ÅIFK.