Fotbollssektionen

Damerna möter Jägarna

På söndag är det dags för damerna att inleda tävlingssäsongen då de möter HPS (Ettan) från Helsingfors på centrumplan i Ekenäs. Det blir en tuff match direkt i första omgången mot de gröna jägarna.

Nu börjar försäsongen lida mot sitt slut och allvaret skall ta vid, något som passar laget riktigt bra.

- Tycker förberedelserna inför säsongen gått riktigt bra, visst finns det saker som alltid skulle kunna vara bättre. Men i det stora hela är jag nöjd, sade huvudtränare Marco Werner.

Det har tyvärr inte varit speciellt många lag som anmält sig till Finska Cupen, endast 20 lag, vilket betydde att efter första omgången spelas det redan 16-dels final. Nu blev det att ta sig an HPS i den första omgången för damerna, HPS som ifjol vann sin div. II grupp och även det påföljande kvalet mot TuPy vilket betyder att de i år kommer att spela i Ettan.

- Då vi diskuterade om att gå med i finska cupen, så visste vi att vi troligtvis får möta tufft motstånd och det fick vi redan i första omgången, sade Marco.

För matchen har laget och tränaren en klar bild hur de skall spela.

- Vi kommer att falla ner i banan och låta HPS vara det spelförande laget. Vill också att vi kan växla spelet med att kunna köra med en hög och aggressiv press på deras bollhållare högt uppe i banan. Men framför allt våga hålla i bollen när vi vinner den, sade Marco.

Inte mycket att klaga på när det gäller spelar sidan heller då de flesta är i spelskick.

- På spelar sidan ser det bra ut, endast Mimmi Björklund dras med lite ryggproblem, men annors är brudarna i skick, sade Marco.

Matchen går av stapeln söndagen den 9.4 kl. 14:00 på centrumplan i Ekenäs. Så då hoppas Marco och damerna att du är plats för att heja fram laget!