fotboll gronFotboll
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon

Damerna tillbaka i vinnande form

Efter en fin vårsäsong har hösten hittills varit tyngre för EIF:s fotbollsdamer. I torsdags (30.8) bärgade laget dock hem en efterlängtad seger , då man på bortaplan vann över Gnistan med uddamålet (2-1).

Så här säger EIF-tränaren Marco Werner efter matchen:
- Vinna vill man ju alltid, och den här trepoängaren behövde vi verkligen just nu. Tyvärr är det ändå så, att de tre poängen är nästan det enda positiva vi kan ta med oss från denna match, för spelet fungerade inte alls som det borde.

EIF var det lag som inledde starkare, och under första halvan av första halvleken kändes det som om de grönvita kontrollerade matchen. Under den tiden hann man även göra två mål, då Znar Ismaelsson och Victoria Sundblom fick till varsin fullträff.

- I början såg det helt bra ut, men efterhand släppte vi in motståndarna mer och mer i matchen. Vi var ostrukturerade, hade dålig touch och fick inte alls igång något spel. Det var väldigt lite fotboll och väldigt mycket fysiskt krigas i den här matchen, och i sådana situationer är vi överlag alltför svaga och blir oftast tvåa.

Innan det blåstes för pausvila hade Gnistan hunnit reducera till 2-1, som även blev slutresultatet eftersom ingendera laget lyckades göra mål i andra halvleken.

- Andra halvan av matchen blev en riktig pärs. Gnistan höjde sin press och kämpade hårt för en kvittering. De fick många hörnor, vilket vi borde göra allt för att undvika eftersom vi är alltför svaga i de situationerna. Det kändes som om ett baklängesmål låg i luften, men på något sätt lyckades vi rida ut stormen och stå emot ända till slutet - även om det nog hann bli riktigt ordentligt nervöst innan domaren blåste av matchen.

I ett för dagen ganska blekt EIF fanns det ändå en spelare som höjde sig rejält över mängden.
- Victoria Sundblom gjorde en helt suverän insats i den här matchen. Utan hennes slit på mittfältet hade vi nog varit riktigt illa ute. Hon spelade på en helt egen nivå, och blev välförtjänt utsedd till matchens lirare. Även mittbacken Josefine Sundqvist kämpade och försökte ta tag i taktpinnen och få igång laget nerifrån försvaret, men av någon anledning kom vi ändå aldrig riktigt igång. Skönt ändå att vi kunde hålla ut och ta hem tre poäng trots att vi inte presterade någon bra fotboll - bara att ta poängen med sig och försöka komma igen till nästa match.

Med tanke på tabelläget var en seger i denna match oerhört viktig. EIF ligger nu på fjärde plats med samma poäng som trean FCFJ, och tvåan JäPS har endast ett poäng mera.
- Det är fortfarande jämnt och ännu kan vad som helst hända. Men skall vi hållas kvar i toppen av tabellen behöver vi nog höja oss rejält i de kommande matcherna. Redan nästa vecka väntar en riktigt tuff match, då vi möter serieledarna Kasiysi/Hiki på hemmaplan.

Nästa match spelas onsdag 5.9 kl. 20.00 på Centrumplan.

Truppen 30.8: Jenni Möller (MV), Emma Westerdahl (C), Josefine Sundqvist, Felicia Gröning, Josefine Sjöblom, Victoria Sundblom, Noora Renström, Saana Laine, Ida Westerlund, Mimmi Björklund, Znar Ismaelsson, Kyllike Soomets, Desiree Lindholm, Laura Tammi
fotboll ikon
discgolf ikon
handboll ikon
innebandy ikon