Fotbollssektionen
  • Damer
  • Aktuellt
  • Damerna vidare i Finska Cupen efter stark andra halvlek

Damerna vidare i Finska Cupen efter stark andra halvlek

Första halvlek var rätt jämn, resultatmässigt, men sedan i andra ryckte EIF ifrån. Detta mycket tack vare nygamla Anna Portin som inte nöjde sig med ett hat-trick, inte ens fyra mål utan hon gjorde hela fem mål. Matchen på Karis konstgränsplanen slutade 6-1 (1-0).

Unga talanger med i laget

Hemmalaget gjorde en bra insats som helhet, speciellt med tanke på att man inte tränat ihop med de spelare som spelade igår (28.02). Förutom redan nämnda Portin, var Jenni Virranvuo och Josefine Sundqvist med och de är lite osäkra med sin fotbolls framtid. Andra som var nya i laget var Jenny Nyman, Ida Westerlund och Emma Westerdahl, alla dessa kom från flicklaget med spelare födda -00/-01. Förstnämnda spelade hela matchen som mittback och gjorde det mycket bra. Även de andra två gjorde fina och pigga inhopp i andra halvlek i anfallet och på mittfältet.

nyhet 2014 3 1b

Anna Portin femmåls skytt

I första halvlek var spelet lite mindre flytande, som man kan förstå. Förutom målet hade hemmalaget också några andra målchanser som man borde ha förvaltat. I halvlek fick man rådet att försöka få skottena mera till sidan. Anna Portin lyssnade och sköt in fyra stycken från spel, från frispark, med vänster, med högern. Slutresultatet fastställdes av Hanna Kultanen från ett skott på nära håll.

Ligalag nästa omgång?

Följande omgång skall vara spelad innan 29.03 och som trolig motståndare blir Åland United. De har en match idag (01.03) mot div. IV laget PuiU, och som regerande finska mästare som Åland United är torde de klara det mötet. Den kommande matchen blir borta match i vilket fall som helst, dvs. troligtvis står en resa till Åland på schema inom snar framtid. Till dess kommer laget att träna flitigt och förhoppningsvis har man några nya spelare med då.