Fotbollssektionen

Damlaget förlorade mot MPS

I lördags (18.5.) ställde EIF:s damer upp med en klart föryngrad och rätt liten skara spelare.

Några spelare i damlaget var bortresta och några var sjuka. Med sex B- och C-juniorer som spelade match mellan stafetterna i Alberga och bara en avbytare var utgångsläget inte optimalt.

MPS anlände med en skara rutinerade spelare som lyckades spela fram till bland andra Sari Tuunainen som nätade tre gånger men som också blev god tvåa både en och annan gång när blixtsnabba B-junioren Alexandra Högberg neutraliserade henne. Även tidigare ligaspelaren Laura Lundell ingick i @malminpalloseura lag.

Sex bollar i EIF-maskorna smakar aldrig bra men som vanligt fanns det mycket positivt att gå vidare med. Det här laget spelar som ett lag och alla kämpade vidare trots en bergsäker förlust. De första målen var väldigt nära i dag. Tavga Zahir gjorde debut i fotbollssammanhang med en minst sagt godkänd insats och mittfältet hade mycket bollinnehav trots att Felicia Gröning och B-junioren Erin Ekholm aldrig spelat med varandra tidigare. Kaptenen Jill Illman spelade uppoffrande både i försvar och anfall.

Summa summarum, det här laget ska inte jämföras med tidigare. Vi bygger det fortfarande. Unga spelare kommer in och vänjer sig vid damlaget. Det tar tid att få allt på plats men dagens match var ett bra steg framåt.

Mottagare av dagens matchbuckla var Alexandra Högberg.