Fotbollssektionen

Damlaget inför stor utmaning

nyhet 2014 3 4Damerna möter Åland United i Finska Cupen. Motståndarna vann ifjol finska mästerskapet och spelar alltså i finska damligan. Matchen börjar kl. 13:00 i Karis på konstgräsplanen.

En rätt så stor match för de grönvita, några har spelat några liga matcher men för de flesta är det här de hårdaste motståndet såhär långt. På frågan om hur det känns inför matchen och vad man förväntar sig svarar Fanny Kainulainen så här:
- Det känns ganska nervöst men tillika spännande att möta Åland United. Det är inte ofta man får chansen att spela mot ett så bra lag så det ska bli riktigt intressant. Jag förväntar mig en hård match mot ett bra motstånd.

Fanny har spelat fotboll i snart 9 år och för henne har det blivit en livsstil. Hon har utvecklats rätt så mycket på sistonet och receptet bakom det är:
- Jag har varit aktiv på träningarna och tränat hårt. Att spela med äldre och mer erfarna spelare har också utvecklat mig själv till en bättre och starkare spelare. Jag kommer fortsätta träna så mycket och så hårt jag kan så jag utvecklas vidare.

Fanny hör till de yngre i laget med sina 15 år. Hon har dock redan varit några säsonger med i representationslaget.

Emilia Allén hör till de som varit med en längre tid i laget. Hon är på slutrakan med sina gymnasiestudier uppe i Vörå, där hon tränat fotboll vid sidan om studierna i idrottsgymnasiet. Hennes två första år gick lite till spillo pga. av skador, men de sista åren har hon kunnat delta mera och lärt sig mycket. Det har varit bra träningar och tränare. Man har satsat mycket på teknik som Emilia gillar. Pga. studierna i Vörå har hon inte kunnat delta i varje träning med EIF. Så här har hennes säsong kommit igång:
- För min del känns de som jag inte riktigt har kommit igång ännu. Vi har ny tränare, många nya spelare och det kommer att ta tid att bli van med allt som är nytt.

Dessa två spelare utgör halva försvaret i matchen mot Åland United. Emilias mittbackskollega är Essi Tolppala. En Lojo-flicka som kom till EIF ifjol och har stortrivts. Hon håller humöret uppe och kämpar på de egna. Har till och med börja säga några ord på svenska nu. Hon påstår att hon talar det även i sömnen. Essi har trivts jätte bra i grönvitt och ser fram emot kommande säsong.

På frågan om vad hon tror om matchen mot Åland United svara hon så här:
- Mot Åland kommer vi att hamna arbeta hårt. Själv är jag av den åsikten att om vi klarar av att spela på egen nivå och kämpa till slut så är det ett bra utförande. Det att hur mycket spelet slutar är enligt mig inte det viktigaste, utan att alla har försökt sitt bästa för laget och gett allt man har att ge, då kan vi vara nöjda.

Om laget Åland United vet flickorna inte så mycket annat än att där finns några landslagsspelare och att de vann Dam Ligan ifjol. Alla ser de fram emot matchen och hoppas även att publiken infinner sig till Karis konstgräsplan till kl. 13:00.