Fotbollssektionen

Det blev tufft mot pojkarna

Damerna spelade en träningsmatch mot EIF:s pojkar födda -03 igår på centrumplan. Efter en jämn första halvlek kunde pojkarna ta hem segern efter en stark andra halvlek, slutsiffrorna blev 1 - 6 (1 - 2).

Det var rätt så bra förhållanden igår vid centrumplan, ingen nederbörd om än lite svalt. Detta hann dock spelarna inte fundera särskilt mycket på efter att matchen blåst igång. Det var en jämn första halvlek med goda lägen för bägge lag och det var pojkarna som utnyttjade ett av sina lägen först och gick till 0 - 1 ledning. Damerna gav sig inte och hade några riktigt bra lägen, ett av dessa uppstod efter en bra press och tills slut friställde Mimmi Björklund framför ett tomt mål och hon kunde rulla in bollen till 1 - 1. Ett mål till blev det i den första halvleken och det var igen pojkarna som stod för det och därmed var det 1 - 2 vid halvtidsvilan.

I den andra halvleken orkade pojkarna bättre och kunde fortsätta skapa lägen, lägen som efterhand blev mål och matchen slutade 1 - 6 till pojkarna.

- Flickorna sade att de inte riktigt orkade med i den andra halvlek, det höga tempot i den första var mera än de var vana vid och det tog ut sin rätt i den andra halvleken. Men överlag en bra träningsmatch av oss och nästa träningsmatch blir redan nu imorgon (söndag) mot JäPS B-flickor i Kiskakallio, Lojo, sade huvudtränaren Marco Werner.