Fotbollssektionen

EIF:s damer förlorade mot HPS/2

Säsongen börjar vara över för EIF:s fotbollsdamer. Onsdag 26.9, spelade man sin nästsista match för det här året , då man mötte HPS/2 på hemmaplan. Det var två ganska jämna lag som möttes, men slutligen var det gästerna som plockade hem en trepoängare i och med resultatet 1-2 - siffror som tyvärr var resultatet av ett väldigt märkligt domslut i andra halvleken.

- Vi inledde bra, säger EIF-tränaren Marco Werner. Under första halvleken av matchen var det nog vi som hade kontroll över händelserna. Vi pressade bra och hade större delen av bollinnehavet. Jag tycker att vi spelade ganska långt så som vi hade diskuterat inför matchen.

EIF var också det laget som först öppnade målkontot. Laura Tammi, som gjorde en stark insats i den här matchen, slog ett bra inlägg som Znar Ismaelsson snyggt styrde i mål. Även efter målet lyckades man skapa några helt okej målchanser, men istället var det HPS som kom åt att kvittera genom en kontring precis innan pausvilan.

I andra halvlek jämnade spelet ut sig en del. Bollen var ganska ofta ut över sidolinjen och det blev många avbrott i spelet. Händelsen som skulle bli matchens stora snackis skedde efter ca 60 spelade minuter, då HPS slog in sitt andra mål för kvällen efter en rejäl miss av domarna.

- Vår mittback Emma Westerdahl hade bollen under kontroll och skulle passa hem till målvakten, då hon blev fullständigt manglad av en motståndare som sprang rakt in i henne på ett totalt regelvidrigt sätt. Emma flög omkull och varenda en människa på både planen och läktaren väntade sig antagligen en frispark åt oss i det läget. Av någon anledning lät domaren dock bli att vissla, och HPS-spelaren fick fortsätta med bollen och slå den i mål. Jag tror inte att någon riktigt förstod vad som hände just där och då, säger Werner.

EIF-spelarna fortsatte jobba för en kvittering, medan gästerna gjorde vad dom kunde för att dra ner på tempot. Några flera mål sågs inte åt någondera hållet.

Inför matchen låg EIF på en fjärde plats i tabellen. Ettan stiger direkt till division 2, medan tvåan kvalar. Även efter HPS-matchen ligger de grönvita damerna kvar som tabellfyra.

- Visst skulle det ännu ha funnits en möjlighet för oss att nå kvalplatsen om vi hade vunnit våra sista matcher, men det är nog mera realistiskt att det ändå hade varit JäPS eller FCFJ som hade slutat som tabelltvåa. Och tur är väl det, för nog hade det varit väldigt bittert om det här märkliga domslutet hade haft en direkt inverkan på våra kvalchanser. Det är verkligen synd när domaren tar huvudrollen i en match på det här viset. Vi har ju förlorat flera matcher nu under hösten där det andra laget helt enkelt har varit bättre än vi, men så var inte fallet den här gången. Nu var det två jämna lag som möttes och slutresultatet kunde ha blivit vad som helst, så visst blir det lite skitsmak när det avgörs så här.

I ett ganska jämnt EIF utmärkte sig Znar Ismaelsson och Laura Tammi, som båda var pigga i den här matchen. Matchens lirare blev Marie Börman, som jobbade bra på mittfältet.

Nu återstår endast en match innan denna säsong är i paket. Fredag 5.10 åker man till Vanda för att möta KOPSE - ett lag som man senast slog med 8-2, efter en chockstart där man låg under med 0-2 redan efter fem minuter.

- Matchen är ju i princip betydelselös, men naturligtvis vill vi ändå försöka avsluta säsongen så bra som möjligt.

Truppen 26.9: Jenni Möller (MV), Emma Westerdahl (C), Josefine Sundqvist, Saana Laine, Noora Renström, Victoria Sundblom, Marie Börman, Jill Illman, Janina Broman, Mimmi Björklund, Znar Ismaelsson, Felicia Gröning, Josefine Sjöblom, Laura Tammi