Fotbollssektionen

EIF:s damer förlorade mot JäPS

Säsongen börjar lida mot sitt slut för EIF:s fotbollsdamer. Sin senaste match spelade man i Träskända mot JäPS söndag 16.9. Trots en bra kämpainsats slutade matchen i förlust med 1-3.

Efter en stark vårsäsong har de grönvita fotbollsdamerna haft en tyngre höst i div. 3. Man har tappat flera viktiga spelare under säsongen, och det har varit utmanande att få ihop tillräckligt stora trupper till flera matcher. I det fallet var söndagens match inget undantag.

- Vi hade igen ett svårt utgångsläge, säger EIF-tränaren Marco Werner. Vi är ju ganska beroende av vårt samarbete med NuPS och KSF, men den här helgen gick allas matcher ganska på varandra så vi var tvungna att klara oss med endast eget gäng. Förra matchen spelade vi med endast en bytesspelare, och inför den här matchen såg läget ungefär likadant ut. Vi fick sen ändå hjälp från våra egna flickjuniorer och fick på så vis ihop en tillräckligt stor trupp.

Juniorflickorna som deltog i söndagens dammatch var Sofie Lindgren, Elin Hultgren och Rebecca Skog. Två av dessa spelade sina allra första minuter i damlaget, men någon nervositet bland dem märkte man ändå inte av.
- Flickorna jobbade jättebra. De spelade lätt och rätt och orkade löpa och kämpa. Speciellt Sofie, som nu debuterade i damlaget, var tuff och tog för sig och blev välförtjänt dessutom utsedd till matchens lirare. Roligt att flickorna ville ställa upp, vi är tacksamma för att de ville komma med. En annan som jobbade jättebra hela matchen och visade härlig inställning var mittfältaren Saana Laine.

Några poäng fick EIF-damerna tyvärr inte med sig hem. Man visste från våromgången att det var ett tufft motstånd som väntade, och tyvärr inleddes matchen på sämsta möjliga sätt för de grönvita.
- Redan inom den första spelminuten släppte vi in vårt första mål. JäPS slog en hörna som vi inte lyckades rensa undan, och efter lite kaos inne i boxen fanns bollen i mål. Som så många gånger tidigare var vi inte riktigt på tårna direkt från start, och den här gången straffade det sig väldigt snabbt.

EIF-damerna kämpade sig ändå in i matchen efter det tidiga baklängesmålet, och småningom lyckades man även kvittera. Mimmi Björklund blev fälld med straffspark som följd, och den chansen förvaltade kaptenen Emma Westerdahl på bästa sätt när hon säkert slog bollen i mål. Hemskt länge hann man ändå inte njuta av målet, för JäPS fortsatte pressa och lyckades få in både en och två bollar till innan det var dags för pausvila.

Till andra halvlek ändrade EIF en del i både taktik och uppställning, och matchen jämnade ut sig. Några flera mål blev det dock inte för någotdera laget, vilket betydde att JäPS slutligen segrade med siffrorna 3-1.

- Vi gjorde vad vi kunde, speciellt i andra halvlek jobbade vi riktigt bra. Hade vi varit lite bättre med direkt från start hade matchbilden kunnat se annorlunda ut, men nu gick det så här och vi har endast oss själva att skylla för det. Matcherna är 90 minuter långa, och man behöver jobba för fullt från den första spelminuten till den sista om man ska vinna de här matcherna, säger Werner.

Efter JäPS-matchen fanns det endast två dagar tid för återhämtning innan det är dags för nästa match - onsdag 19.9 kommer nämligen Team Vanpa på besök till Centrumplan.
- Team Vanpa ligger nästsist i tabellen och har inte plockat många poäng under den här säsongen. Dock får vi absolut inte underskatta motståndarna, utan behöver vara vakna från start den här gången. Vi har igen en tunn trupp att jobba med. Ida Westerlund skadade sig i söndags och kommer inte att spela i denna match, och därtill har vi bortfall p.g.a. sjukdom och resor. Men vi ska göra vad vi kan - vi har haft en tung höst men kommer att göra allt vi kan för att avsluta på bästa sätt. Ännu återstår tre matcher, och vår målsättning är naturligtvis att vara nio poäng rikare när säsongen är över.

Truppen 16.9: Jenni Möller (MV), Emma Westerdahl (C), Josefine Sjöblom, Felicia Gröning, Jill Illman, Kyllike Soomets, Saana Laine, Josefine Sundqvist, Ida Westerlund, Znar Ismaelsson, Mimmi Björklund, Desiree Lindholm, Patricia Raearo, Sofie Lindgren, Elin Hultgren, Rebecca Skog