Fotbollssektionen

EIF:s damer förlorade mot Valtti

EIF:s damer förlorade söndagens hemmamatch mot Valtti med tydliga siffror. Ändå var det inte alls en så dålig match som siffrorna 0-8 visar. EIF hade en stor del av bollinnehavet och flera saker har gått framåt sedan säsongsdebuten för två veckor sedan.

Lagkaptenen Emma Westerdahl förklarar.
- Vi var mycket mer samspelta i den här matchen jämfört med den första. Vi kunde bygga spelet och var mer i gång från start. Vi höll boll långa stunder och vi kunde sätta press på motståndarna.

Westerdahl är också glad över samarbetet med föreningens flickjuniorer.- Det var roligt att vi hade flera juniorer med. Vi känner inte varandra ännu så bra men det kommer att bli bättre. Juniorerna är färdiga för spel med vuxna.

 DSC5799

Ett av dagens utropstecken var Alexandra Högberg (2003) som flera gånger sprang benen av motståndarna. Felicia Gröning slet 90 minuter på mittfältet och också hon ser positiva signaler.
- Vi har bra stämning i laget och trots förlusten höll moralen matchen igenom. Vi går framåt.

Gröning ser årets säsong som en mellansäsong där laget förnyar sig. I fjol tackade många spelare för sig och nu är det generationsväxling på gång. Därmed är det omöjligt att ha samma förväntningar för laget som man hade i fjol. Dagens match var välbesökt även om vädret var svalt. EIF:s damer tackar för publikstödet.

Lagets interna vandringspokal i renaste plast gick i dag till försvarets slitvarg Emma Westerdahl.